Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge rotet det til i curling-VM

Med seier i den siste kampen mot Sveits i natt ville Pål Trulsen og Norge ha vunnet innledningsspillet. Men det ble tap, og de norske curlinggutta får en lang vei til en eventuell finale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge med skip Pål Trulsen så uovervinnelige ut på isen i Canada, og bokførte seier etter seier. Etter åtte strake ventet Tyskland torsdag kveld, og da kom motgangen.

Norge tapte, og var avhengig av seier i den siste kampen mot allerede utslåtte Sveits for å være sikret medalje i mesterskapet.

Men den gang ei.

Pål Trulsen, Lars Vågberg, Bent Ånund Ramsfjell og Flemming Davanger åpnet med å lede 4-1 etter tre omganger, men Sveits utlignet til 4-4 i den neste. Det sto 6-6 da det gjensto en omgang, hvor Sveits hadde fordelen av sistestein.  Og de tok to poeng.

Dermed endte Norge opp med åtte seirer og tre tap. Sveits endte på seks vunne kamper, og hadde altså ingen muligheter til å nå semifinalen.

Hele seks av lagene endte med åtte seirer, og dermed må det spilles tiebreak.Før mesterskapet begynte måtte alle lagene dra en stein mot midten (knappen) av boet, og Trulsen kom tredje nærmest.

De to lagene som kom nærmest, Skottland og Tyskland, er kvalifisert til semifinalen og er allerede sikret VM-medalje.

Norge må ut i to playoff-kamper takket være tapet mot Sveits. Først må de slå USA fredag kveld, før de eventuelt møter vinneren av Canada – Finland natt til lørdag.

Vinner Norge også den kampen, er de sikret medalje. Da møter Trulsen og co. taperen av Skottland og Tyskland i semifinalen, før vinneren av det samme oppgjøret venter i en eventuell finale.

(ANB)

TAPTE DA DET GJALDT: Pål Trulsen og Norge tapt mot Sveits i natt. Dermed blir det playoff, ikke direkte semifinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!