Norge rotet vekk alt

Norge kollapset i VM-åpningen. 29-30-tapet mot Ukraina kan koste håndballjentene veldig dyrt.

Norge ledet både 28-27 og 29-28, men rotet bort to viktige poeng. I og med at lagene tar med seg poenghøsten fra gruppespillet til mellomrunden, er nå Norge handikappet allerede.

Trener Marit Breivik valgte å starte med Cecilie Leganger på innbytterbenken. Hun kom først innpå ved pause på 12-15.

I ettertid er det klart at Katrine Lunde skulle vært tatt av banen midtveis i 1. omgangen. Hun reddet noe, men det er en helt annen klasse over Leganger.

- Katrine (Lunde) hadde jevnt med redninger, og jeg følte at vi var med i kampen. Derfor spilte hun, sa Marit Breivik etter kampen.

Leganger reddet blant annet tre straffekast på 12 minutter av 2. omgangen. Hennes energiske spillestil vekket også til en viss grad det norske forsvaret til live. Uten at det var nok på en helsvart norsk håndballkveld.

- Vi vil gjerne ha i gang alle keeperne. Jeg vil derfor ikke si noe om at jeg bare kom inn på en straffe i 1. omgangen, sa Leganger etterpå.

Et lite halvminutt før slutt skjøt Olena Tsygitsa inn seiersmålet. Katrine Lundes skudd i siste sekund gikk over.

Dette var veien mot tapet:

  • En haug tekniske feil, 14 bare før pause.
  • Et forsvarsspill som bare i korte perioder satt som det skulle.
  • Ofte dårlig skyting.
  • Katja Nyberg opplevde igjen motbakke i en mesterskapskamp. Hun scoret bare to spillemål.
  • Marit Breivik har også hatt bedre hånd med bruken av spillerne andre ganger.

Det åpnet OK for laget hennes som ledet 5-2. Men så skar det meste seg. Ukraina tok ledelsen og hadde den helt til snaut ni minutter før slutt.

Monica Sandve rushet inn Norges første ledelse. Da trodde de fleste at favoritten skulle innfri.

Breivik leder Norge i sitt 12. mesterskap. I dag kom det første tapet i en åpningskamp.

- Spillerne ble litt for avventende i forsvar. Det var lite dynamikk der. Det åpnet med at vingene fikk det vanskelig. Da vi så sonemarkerte mer der, spredte problemene seg videre, sa Breivik.

Fra før sto hun med ni seirer og to uavgjorte i slike kamper. Norge møter Tunisia i morgen. Det er plankekjøring mot to poeng.

- Det føles litt vondt akkurat nå, men vi må bare riste av oss dette. Det er ny kamp onsdag, sa Gro Hammerseng.

- Hvorfor ble det som det ble?

- Dette var en åpningskamp. Jeg føler at det var litt nerver og høye skuldrer ute blant mange av spillerne. Det synes jeg man kunne se ut ifra spillet, sa Gro Hammerseng.

(NTB)

Norges spiller Anette Hovind Johannessen i kamp med en ukrainsk spiller under Norges åpningskamp i VM i håndball for damer i Kroatia i kveld.