Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge rotet vekk seieren mot Hviterussland

Norge hadde Hviterussland på gaffelen i lørdagens landskamp i ishockey, men rotet vekk en 2-1-ledelse. Hviterusserne vant til slutt 3-2 etter spilleforlengelse.

TAP: Petter Thoresen og Norge tapte knepent lørdag. Her fra en kamp mot Russland nylig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TAP: Petter Thoresen og Norge tapte knepent lørdag. Her fra en kamp mot Russland nylig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Norge ønsket å følge opp fredagens 2-1-seier med en ny triumf mot hviterusserne, men Petter Thoresen og co. snublet i det som var generalprøven før VM. Hviterussland utlignet til 2-2 mot slutten av 3. periode, og i forlengelsen ble Artjom Kislij helten for hjemmelaget.

Norge har brukt kampene mot Hviterussland som en viktig del av oppkjøringen før mesterskapet. I A-VM i danske Herning er Hviterussland i gruppe A, mens Norge er i gruppe B.

Pangstart

Hviterussland fikk en pangstart på lørdagens oppgjør. Vertenes Pavel Vorobei fikk nettsus allerede etter 21 sekunders spill i Brobruisk.

Men Petter Thoresens norske mannskap slo tilbake etter drøyt elleve minutter. Vålerengas Tobias Lindström banket pucken inn i nettmaskene fra skrått hold. Flere scoringer ble det ikke i 1. periode.

I midtperioden var det Norges tur til å pangåpne. Thomas Valkvæ Olsen var sikker alene mot Hviterusslands keeper etter halvannet minutts spill av perioden.

VM-start neste uke

Men kort tid før slutt i 3. periode var Alexander Pavlovitsj på pletten foran mål. Han utlignet til 2-2. I forlengelsen måtte landslagssjef Thoresen konstatere at Kislij avgjorde for hjemmelaget.

Norge har vunnet fire kamper i VM-oppkjøringen. Mesterskapet i Danmark starter 4. mai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media