Norge rotet vekk seieren mot Hviterussland

Norge hadde Hviterussland på gaffelen i lørdagens landskamp i ishockey, men rotet vekk en 2-1-ledelse. Hviterusserne vant til slutt 3-2 etter spilleforlengelse.

TAP: Petter Thoresen og Norge tapte knepent lørdag. Her fra en kamp mot Russland nylig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TAP: Petter Thoresen og Norge tapte knepent lørdag. Her fra en kamp mot Russland nylig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge ønsket å følge opp fredagens 2-1-seier med en ny triumf mot hviterusserne, men Petter Thoresen og co. snublet i det som var generalprøven før VM. Hviterussland utlignet til 2-2 mot slutten av 3. periode, og i forlengelsen ble Artjom Kislij helten for hjemmelaget.

Norge har brukt kampene mot Hviterussland som en viktig del av oppkjøringen før mesterskapet. I A-VM i danske Herning er Hviterussland i gruppe A, mens Norge er i gruppe B.

Pangstart

Hviterussland fikk en pangstart på lørdagens oppgjør. Vertenes Pavel Vorobei fikk nettsus allerede etter 21 sekunders spill i Brobruisk.

Men Petter Thoresens norske mannskap slo tilbake etter drøyt elleve minutter. Vålerengas Tobias Lindström banket pucken inn i nettmaskene fra skrått hold. Flere scoringer ble det ikke i 1. periode.

I midtperioden var det Norges tur til å pangåpne. Thomas Valkvæ Olsen var sikker alene mot Hviterusslands keeper etter halvannet minutts spill av perioden.

VM-start neste uke

Men kort tid før slutt i 3. periode var Alexander Pavlovitsj på pletten foran mål. Han utlignet til 2-2. I forlengelsen måtte landslagssjef Thoresen konstatere at Kislij avgjorde for hjemmelaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer