Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge rystet hockeystormakten i èn periode

Men Canada ble for sterke.

BLE FOR STERKE: Norge var på høyde med hockeystormakten Canada lenge, men måtte gi tapt for Sidney Crosby og resten av laget. Her er Martin Roymark i duell med NHL-stjerna. Foto: REUTERS/Gary Hershorn
BLE FOR STERKE: Norge var på høyde med hockeystormakten Canada lenge, men måtte gi tapt for Sidney Crosby og resten av laget. Her er Martin Roymark i duell med NHL-stjerna. Foto: REUTERS/Gary Hershorn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Canada - Norge 3-1 (2-0) (0-0)

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): På papiret stiller et solid norsk ishockeylag i dette OL, og laget har sjanser til å nå langt. Det var på forhånd antatt at det ville være vanskelig å gi det hele en pangstart i mesterskapets første kamp mot hockey-stormakten Canada.

Faktisk klarte de norske gutta å stagge de kanadiske superstjernene, og tidvis også å ryste dem.

SCORET EN GANG: Norge scoret en gang i kampen, ved Patrick Thoresen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SCORET EN GANG: Norge scoret en gang i kampen, ved Patrick Thoresen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Men stormakten ble for sterk. Canada påførte Norge et tap i åpningskampen i OL.

- Vi jobber knallhardt, og andre periode taper vi litt. Vi spilte litt dumt og slurvet istedenfor å spille enkelt som i første periode. Men vi taper 1-3 mot verdens beste lag, og jeg synes vi gjør en god kamp, sier Mats Zuccarello Aasen til TV2.

- Perfekt Omtrent midtveis i første periode var det Mathis Olimb som var nærmest scoring for Norge. Senere fulgte både Jonas Holøs og Morten Ask opp med spreke forsøk. Canada slet tydelig med et offensivt norsk lag.

- Norge har fått det akkurat som de vil. Å holde nullen gjennom første periode er prefekt, konkluderte Espen Shampo Knutsen i TV2-studioet.

Raknet Fra og med andre periode ble det imidlertid verre for nordmennene. I løpet av de tjue minuttene scoret kanadierne to ganger, begge på lekkert vis fra omtrent midt på banen.

- Det kjennetegner ikke slik Norge har spilt de tidligere åra. Candada dominerte oss denne perioden her, var dommen fra panelet i TV2-studioet.

Norge svarte imidlertid ved Russland-proffen Patrick Thoresen i tredje periode. Det ble mager trøst da Canada la på til 3-1, til tross for at Norge til tider var helt på høyde med Canada.

- Taper mot verdens beste Men det som på forhånd var spådd å bli en stygg affære for Norge mot det stjernespekkede Canada, ble absolutt det motsatte.

- Det vi må ta med oss videre er arbeidsviljen og gutsen til å kaste oss ned på skudd og aldri gi oss. Det viser vi mye av i dag. Som Mats sier, vi taper mot verdens beste lag, men det er alltid surt å tape, sier målscorer Patrick Thoresen til TV2.

Kaptein Ole Kristian Tollefsen var stolt over prestasjonen etter kampen.

- Vi var ikke redde heller. Jeg er stolt over gutta. Vi tør å spille i første periode, tør å være på offensiven uten å se oss over skulderen. Det er klar at dem skrur opp nivået deres utover i 2. og 3. periode. Da ligger vi litt etter hele tida. Vi blir kanskje litt slitne vi også, men jeg føler vi gjør en heljerta innsats, sier han til Dagbladet.

Hele Norges coronakart