Norge rystet OL-mesteren

Dunkerque: Norge rev og slet i russiske tårn. Det ga uavgjort og tidenes prestasjon av norske håndballgutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

25-25-kampen lørdag var det definitive steget som viste at Norge duger mot de aller beste.

Med vill kjemping i forsvaret la laget grunnlag for VMs største sensasjon da OL-mesteren fra Sydney ble stoppet.

- Vi har funnet vår metode å spille på. Det ser sikkert litt vilt ut for dem som ser oss på TV, men det er slik vi må gjøre det. Uten en slik innsats er vi sjanseløs, sa playmaker Christian Berge.

Han var igjen meget sentral i angrepsspillet der Kristian Hansen - som revansjerte seg ganske voldsomt fra en svak Tunisia-kamp - kanskje var aller viktigst i 2. omgangen.

Runar-gutten scoret, spilte opp og var meget god også forsvarsmessig. Storskytter Frode Hagen hadde igjen en stor kamp med åtte fulltreffere.

Draktene ødelagt

Etter kampen lurte russerne på om de hadde nok ikke-ødelagte drakter til søndagskampen mot Slovenia.

Så mye juling fikk storfavoritten at et par av spillerne trakk seg fra duellene mot slutten. -Vi tok et historisk poeng. Dette var et lite gjennombrudd for herrehåndballen. Vinner vi mot Ukraina søndag, synes jeg vi har gjort en skikkelig jobb i gruppespillet, sa Tyskland-proff Berge.

I 2. omgangen tok Norge ledelsen for første gang etter snaut 17 minutter på 18-17. Avslutning var pakket med spenning.

Hadde muligheten

Et svakt fransk dommerpar hadde en lang rekke merkelige avgjørelser, men heldigvis holdt de seg for gode til å favorisere Russland for mye i sluttfasen.

Berge utlignet til 25-25 med vel et minutt igjen. Skuddet var ikke særlig bra, men gikk i nettet da Russlands keeper slo den inn. Det var tydeligvis dagen da det skulle lykkes for Norge.

Ti sekunder før slutt slo Steinar Ege (som ble kastet innpå igjen mot slutten) til med en praktredning. Kristian Hansen hadde muligheten til å sikre seieren, men i undertall ble hans avslutning litt for tam.

Seieren gjør at Norge nå har staket ut veien mot en overkommelig motstander i åttedelsfinalen onsdag.

Det ligger an til å bli enten Kroatia eller Tyskland.

(NTB-Espen Hartvig)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer