Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge rystet VM-favoritt Canada

Lars Haugen holdt Norge inne i kampen i to og en halv periode, så slo Norge til.

COMEBACK: Ken Andre Olimb (høyre) scoret Norges første må. Her prøver han å overliste den kanadiske keeperen tidligere i kampen. Foto: AP Photo/Petr David Josek/Scanpix
COMEBACK: Ken Andre Olimb (høyre) scoret Norges første må. Her prøver han å overliste den kanadiske keeperen tidligere i kampen. Foto: AP Photo/Petr David Josek/Scanpix Vis mer

Norge - Canada 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

(Dagbladet): Lars Haugen gjorde nok en gigantkamp i det norske målet, da Norge rystet Canada i ishockey-VM.

- Det er Haugen som gjør kampen så spennende, hadde han ikke stått så bra, ville Canada ha avgjort det tidligere, sier Viasat-ekspert Espen «Shampo» Knutsen etter kampen.

En serie feberredninger holdt Norge inne i kampen helt inn i den siste perioden. Norge lå under 3-0, men i hockey kan alt skje.

Plutselig slo Norge tilbake og scoret to raske mål ved Ken Andre Olimb og Marius Holtet. To fantastiske scoringer, som gjorde Canada nervøse og usikre.

Skulle vi ta enda en skalp i VM?

Men nei, det holdt ikke. Selv om vi tok ut Lars Haugen fra mål de siste halvannet minuttene, ble det med en nesten-sjanse og Canada holdt unna.

STYGT: Anders Fredriksen ble krysstaklet og slo ansiktet i målstanga. Canada spilte tøft og til tider stygt mot Norge i dagens kamp. Foto: REUTERS/Petr Josek/Scanpix
STYGT: Anders Fredriksen ble krysstaklet og slo ansiktet i målstanga. Canada spilte tøft og til tider stygt mot Norge i dagens kamp. Foto: REUTERS/Petr Josek/Scanpix Vis mer

Norge gjorde ikke en like god kamp som mot Sveits og i etterkant er det irriterende at i hvert fall to av målene til Canada kom som følge av forsvarstabber.

- Det var veldig gøy å spille mot noen av gutta man har sett opp til siden man var liten. De spiller på et veldig høyt nivå, det høyeste i verden. Det er synd vi ikke kunne tukte dem, det var nærme på slutten, sier keeperhelt Lars Haugen.

Haugen mener Canada hadde mye respekt for et sultent norsk lag.

- De var nok veldig forberedt på hvordan vi spiller. De hadde veldig respekt for oss. Jeg synes ikke vi kan være misfornøyd, vi hadde kanskje ikke like mye gnist i beina som i de tidligere kampene, sier Haugen.

Norge møter Frankrike mandag i den siste kampen i mellomrunden i VM. Slår vi Frankrike er vi i kvartfinalen. Selv med tap kan vi gå videre.

PS! For å gi et inntrykk av hvor store favoritter Canada var i kampen: Norsk seier ville gitt elleve ganger pengene, mens seier til Canada sto i 1,25 i odds.

MESTERLIG: Lars Haugen gjorde nok en storkamp i det norske målet. Her blir han imidlertid overlistet av James Neal. Foto: EPA/FILIP SINGER/SCANPIX
MESTERLIG: Lars Haugen gjorde nok en storkamp i det norske målet. Her blir han imidlertid overlistet av James Neal. Foto: EPA/FILIP SINGER/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media