FOR MANGE HULL: Danmarks Louise Burgaard kommer seg forbi Linn Gosse og Anja Edin og skyter mot keeper Silje Solberg under EM-kampen mellom Norge og Danmark i Beograd Arena. Burgaard ble toppscorer med åtte mål.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FOR MANGE HULL: Danmarks Louise Burgaard kommer seg forbi Linn Gosse og Anja Edin og skyter mot keeper Silje Solberg under EM-kampen mellom Norge og Danmark i Beograd Arena. Burgaard ble toppscorer med åtte mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Norge satte baklengsrekord i siste test før semifinalen

Slapp inn 35 og tapte i betydningsløs kamp mot Danmark.

(Dagbladet): Norge - Danmark 33-35.

Spenningen ble så klart fjernet fra kveldens nabooppgjør da Serbia tidligere i kveld slo Frankrike - og dermed også Danmark ut av EM - men både Norge og rivalene fra sør hadde lovet å by på det de hadde i Beograd Arena.

Det var vel Danmark som leverte best på det løftet.

For de norske jentene ble plaget av mye slurv og middels forsvarsarbeid i den betydningsløse siste gruppespillkampen, slapp inn 35 mål, ni mer enn verstenotering tidligere i mesterskapet, og fikk ingen drømmegeneralprøve før lørdagens semifinale mot Ungarn.

- 35 baklengs, da vinner du sjelden håndballkamper. Vi er rufsete i både returløp og forsvarsspill. Det er litt vanskelig å si hva som går galt, men det var en kamp langt unna det nivået vi må være på, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

- Det er mye positivt framover og i noe av kontringsspillet, men byttene bakover kostet oss kanskje litt mer enn det burde, sier Hergeirsson.

Løke fikk Norge i gang
Danskene var også best de første 20 minuttene - men det var før Heidi Løke våknet.

Strekspilleren løftet Norge med fem mål før pause, og Thorir Hergeirssons jenter snudde et tre måls underskudd til tomålsledelse før andre omgang.

Etter hvilen var imidlertid danskene tilbake i godt spillehumør.

Snudde til sin fordel
Spesielt kontringene og hurtighet i den såkalte ankomstfasen gjorde det tøft for Norge, som så at de fleste feil ble nådeløst utnyttet.

EM-favorittenes 28-25-ledelse ble snudd til 28-31, og Danmark ledet med tre mål da det gjensto ti minutter.

En norsk sluttspurt fikk dem ikke nærmere enn ett mål i siste minutt, og da Pernille Holst Larsen dunket inn en scoring med et par sekunder igjen, ble det klart at Norge skulle få sitt første tap i turneringen.

Det var Danmarks tredje seier på rad over Norge, som for lengst var gruppevinnere før kveldens oppgjør.

Uansett, den viktige kampen kommer først lørdag formiddag, da venter Ungarn i semifinalen i EM.

- Ungarn har spilt godt i mesterskapet, og opptrer mer som et lag enn de har gjort på lenge. De er en verdig semifinalemotstanders, sier Thorir Hergeirsson.