Norge scorer på alle straffene

- Dette er superbra!

• Direkte på Dagbladet.no klokka 19.15: Norge - Russland.

METZ (Dagbladet.no): Så langt i mesterskapet har de norske jentene hatt full uttelling på sjumeterne.

16 ganger har de stått bak streken - og samtlige ganger har ballen sust i nettmaskene. En slik uttelling har ingen av de andre VM-lagene.

- Dette er jo kjempebra. Selv om folk forventer mål på straffene blir det sjelden sånn at alle går inn. 16 av 16 er veldig bra, sier Gøril Snorroeggen til Dagbladet.no.

- 100 prosent uttelling er superbra, sier landslagssjef Marit Breivik.


Fem straffeskyttere
- Jeg tar straffene hvis jeg blir bedt om det, men jeg har ikke tatt så mange i klubblaget denne sesongen, forteller Snorroeggen.

Fem spillere har tatt straffer for Norge så langt i mesterskapet: Gro (8), Linka (4), Gøril (2), Tonje (1) og Anette (1).

- Erfaringsmessig er det greit å få i gang flere på straffene. Det har blitt straffekonk før og så kan det hende noen blir hindret fra å ta straffer, sier Breivik til Dagbladet.no.

Hun bruker også straffene bevisst til å bygge opp spillere som kanskje har slitt litt. Hvis en spiller trenger et ekstra dytt, får hun ofte lov til å ta en straffe.

FULL UTTELLING: Gro Hammerseng og håndballjentene har scoret på alle straffene så langt i mesterskapet. I kveld skal de slå Russland. Foto: Fred Dofour/AFP
FULL UTTELLING: Gro Hammerseng og håndballjentene har scoret på alle straffene så langt i mesterskapet. I kveld skal de slå Russland. Foto: Fred Dofour/AFP Vis mer- Alle forventer mål
- En straffescoring kan få deg litt inn i kampen igjen, derfor bruker jeg også sjumeterkastene til å gi spillerne en ny-start i kampen, sier Breivik.

Gøril Snorroeggen er et eksempel på det.

- Mot Makedonia på torsdag fikk jeg ta ei straffe etter at jeg hadde bommet litt, for å komme i gang igjen. Det var veldig godt, sier Byåsen-jenta.

Kaptein Hammerseng er den som har tatt flest av sjumeterne til Norge. Hun tar gjerne straffer, men sier det ikke er utelukkende gøy å stå på streken.

- Alle forventer mål, eller så har du skutt dårlig. Men husk at det er veldig mange gode målvakter som har studert oss nøye.

• Terese Pedersen og skadde Linn J. Sulland står over kveldens kamp.

Norge scorer på alle straffene