INGEN SKANDINAVISK TURNERING: Vidar Riseth (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred (liggende) mot Helsingborgs Andreas Landgren (28) , Luton Shelton (13) og Andreas Jacobsson i 2006. Nå takker NFF og NTF nei til en ny utgave.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
INGEN SKANDINAVISK TURNERING: Vidar Riseth (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred (liggende) mot Helsingborgs Andreas Landgren (28) , Luton Shelton (13) og Andreas Jacobsson i 2006. Nå takker NFF og NTF nei til en ny utgave. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer

Norge sier nei til Royal League

Fordi bare skandinaviske lag skal delta.

(Dagbladet): NFF og Norsk Toppfotball (NTF) sier nei til deltagelse i Royal League 2011, melder NTF i en pressemelding.

Etter at den ble lagt ned i 2007 forsøkte Norge, Sverige og Danmark igjen å få turneringen på beina, men nabolandene er uenige om hvordan den skal legges opp.

En av hovedgrunnene til at Norge sier nei, er at Uefa, svenskene og danskene ikke vil tillate ikke-skandinaviske klubber å delta.

- Det har vært diskutert en slags Royal League Open. Alle var interesserte i en slik løsning, men vi har vært veldig tydelige på det. Når dette ikke ble aktuelt, ble det vanskelig for oss, sier administrerende direktør i NTF, Niels Røine, til Dagbladet.

- Klubbene har vært med på diskusjonen hele veien, og både Rosenborg, Tromsø og VIF har vært klare på ønsket om internasjonal deltakelse. Vi er alle av den oppfatning at det er veldig viktig å spille mot ulike typer internasjonale lag for å oppnå økt suksess ute i Europa, sier han.

I pressemeldingen vektlegges det også at Royal League-konseptet for 2011 kommersielt sett ikke har vekket interesse verken blant medieselskaper eller andre partnere.

Det at kvartfinaler og semifinaler måtte arrangeres så tidlig som i slutten av februar, betydde i tillegg at arenaene måtte ha vært tilgjengelige fra 25. februar. Det er ikke ideelt her i nord.

- Publikum, i hvert fall i Norge, tror vi ikke at ser frem til kamper på norske arenaer fra 25 februar og utover. Vi ser heller ikke at for eksempel VIF og RBK skal spille sine kamper i Telenor Arena. Det drømmer ikke supporterne deres om. I vertfall ikke midt i ski-VM i Holmenkollen, sier Niels Røine.

- Det å arrangere disse kampen på Ullevaal og Lerkendal er også et svært dyrt alternativ og risikabelt for banekvaliteten resten av sesongen. Å legge opp til norske lag til enhver tid skal spille kvartfinaler og semifinaler i Sverige og Danmark er ikke veldig attraktivt sportlig og kommersielt. Hvis vi skal kåre en skandinavisk mester må det være med bakgrunn i en logisk og sportslig fair spilleplan, sier han.

Dermed er Royal League igjen lagt på is, i det minste for denne gang.

- Vi har ikke sagt nei for godt, fastslår Niels Røine overfor Dagbladet.