SIKRET GRUPPESEIER: Christoffer Rambo scoret sju av målene da Norge slo Hellas i Trondheim og vant gruppa si i EM-kvaliken.Foto: Ned Alley / Scanpix
SIKRET GRUPPESEIER: Christoffer Rambo scoret sju av målene da Norge slo Hellas i Trondheim og vant gruppa si i EM-kvaliken.Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Norge sikret gruppeseier i EM-kvaliken

Slo Hellas 31-25 i Trondheim.

(Dagbladet): Norge - Hellas 31-25.

Onsdag kvalifiserte de norske håndballherrene seg til sitt åttende sluttspill på rad da EM-billetten ble sikret med 15-målsseier mot Nederland i Maastricht.

Ett poeng mot overkommelige Hellas i Trondheim Spektrum lørdag, ville bety at Robert Hedins menn også ville vinne kvalifiseringsgruppa, og dermed sikre seg toppseeding foran onsdagens trekning av EM-gruppene - et mesterskap som spilles i januar neste år i Serbia.

Landslagssjef Hedin lot mange av morgendagens menn få prøve seg, og de takket for tilliten ved å vinne kampen 31-25.

- I dag gjorde vi en god jobb. Vi har mye å forbedre, men vi skal trene mye før EM. Vi får håpe på litt tur i trekningen, sier svensken.

- Planen var å kjøre høyt tempo. Vi starter litt rolig, men får det til etter hvert. Det var ingen super kamp, men samtidig god matching, sier bakspiller Steffen Stegavik til TV 2.

Toppscorer Lindboe Grekerne overrasket med seier mot Tsjekkia i midtuka, og holdt følge en god stund også mot Norge, men det uerfarne norske mannskapet hadde til slutt små problemer med å kontrollere inn til seier.

Blant dem som tok godt vare på muligheten, var Elverums André Lindboe som ble Norges toppscorer med sine ni mål, uten at det fikk 22-åringen til å ta av.

- Det var moro. Jeg fikk mye rom å løpe på og mange oppspill, sier Lindboe til TV 2. Han kjemper mot Magnus Jøndahl og Håvard Tvedten om en plass på Norges venstrekant, men tross en god kamp, føler han seg som et klart tredjevalg.

-  Jeg må kjempe best mulig. Det er vanskelig å få plass på kanten. Jeg har gode utfordrere som alltid leverer bra, sier Lindboe.

God Erevik Offensivt fungerte det godt for Norge, men defensivt bar det preg av at samspillet er tidlig i utviklingsfasen.

Derfor fikk målvakt Ole Erevik mye å gjøre. Det taklet han imidlertid godt, og gjorde 23 redninger, forøvrig det samme førstevalget Steinar Ege leverte mot Nederland sist.

- Forsvaret jobbet bra til tross for lite erfaring. Vi skulle slå Hellas uansett, og det klarte vi. Sånn sett er det ok, sier Erevik, som selv følte seg litt rusten, i og med at han ikke hadde spilt kamp på en måneds tid.