Norge sikret plassen i elite-VM med festhockey mot Italia og 7-1-seier

Etter den verste starten på et mesterskap siden Norge rykket opp til elite-VM i 2005, ble 5-2-seieren over Østerrike 17. mai etterfulgt av seier 7-1 mot Italia.

JUBEL: Norge kunne juble for 7-1-seier over Italia lørdag og fortsatt plass i elite-VM i ishockey. Foto: Ronald Zak, AP / NTB scanpix
JUBEL: Norge kunne juble for 7-1-seier over Italia lørdag og fortsatt plass i elite-VM i ishockey. Foto: Ronald Zak, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seksmålsseieren over Italia lørdag, der fem av målene ble scoret på tolv minutter i starten av den tredje perioden, gjør at Norge holder seg i elite-VM, selv etter fire strake tap innledningsvis i mesterskapet mot Russland, Tsjekkia, Sverige og Sveits.

Uansett utfall av tirsdagens kamp mot Latvia blir Norge å se i neste års verdensmesterskap i Sveits. Det blir en avgjørende kamp mellom Italia og Østerrike mandag om hvem som rykker ned.

Store sjanser i første periode

Norge, for anledningen i hvitt, kjørte de første ti minuttene i Slovakia og bombarderte Andreas Bernard med skudd. Allerede etter 30 sekunder kunne Patrick Thoresen sendt Norge i ledelsen med et skudd fra et par meter, men Bernard var med på notene.

Likevel var det italienerne som var nærmest scoring innledningsvis. Ti minutter ut i perioden kom Angelo Miceli alene med Henrik Holm, men italieneren klarte ikke lure den norske målvakten.

Etter kvarteret fikk Norge hull på byllen. Andreas Martinsen fant Erlend Lesund, som klinte til fra blålinjen. Alexander Reichenberg fikk kølla på pucken og styrte inn 1-0 fra kloss hold. Norge gikk i garderoben med ettmålsledelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer