Norge sjanseløse på VM-plass

Slo Ungarn med tre mål for lite.

NORSK TOPPSCORER: Bjarte Myrhol ble norsk toppscorer i firemålsseieren mot Ungarn. Ungarerne gikk videre til VM i Spania neste år.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NORSK TOPPSCORER: Bjarte Myrhol ble norsk toppscorer i firemålsseieren mot Ungarn. Ungarerne gikk videre til VM i Spania neste år.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Seieren smakte, men skuffelsen var likevel stor etter at Norge hadde slått Ungarn 31-27 i den andre kvalifiseringskampen til håndball-VM i Spania neste år.

- Jeg skal absolutt ikke klage på spillet, for vi slo Ungarn med fire mål, og det var bra, men det var to perioder i kampen da det ikke fungerte for oss. Det ødela mye, sa trener Robert Hedin til NTB etter lørdagens VM-kvalifisering.

Ungarn vant 54-52 sammenlagt etter å ha vunnet den første kampen 27-21 på hjemmebane. Den norske seieren i Oslo Spektrum var tre mål for liten til å få være med i sluttspillet i januar.

- Det var en vanskelig oppgave vi gikk mot her i kveld, men umulig var det ikke. Vi vant med fire mål, men det var den første kampen som ødela sjansene våre til en plass i VM, slo trener Hedin fast.

Norge hadde en god periode etter at vel 20 minutter var spilt i første omgang. På det meste var den norske ledelsen 13-10, og 5500 elleville tilskuere øynet en sjanse for at hjemmelaget kunne ta igjen den ungarske seksmålsledelsen fra første kamp.

Men det gikk ikke, for anført av Laszlo Nagy samlet ungarerne seg mesterlig slik at det bare var ett målsledelse til Norge ved pause.

Jevnt Første omgang var ganske jevnspilt, men det var ungarerne som kom best i gang og ledet med ett og to mål til omgangen var halvspilt. Det gikk seks minutter før den første norske scoringen kom, noe som sier litt om ukonsentrert og svakt angrepsspill fra Norges side i åpningen av kampen.

Det bedret seg etter hvert, men utover i annen omgang klarte ingen av lagene å tilrive seg noe skikkelig overtak. De fulgte hverandre og vekslet på å ha ledelsen, helt til Norge gled fra med noen mål på slutten. Da hadde ungarerne allerede begynt å feire at VM-plassen var sikret.

Bjarte Myrhol, Erlend Mamelund og Kristian Kjelling var de beste norske spillerne i lørdagens kamp, men keeper Ole Erevik fortjener også ros for flere flotte redninger, og han gjorde det vanskelig for ungarerne i perioder.

- Det var en vanskelig kamp, og dersom vi skulle vinne sammenlagt måtte alt ha fungert 100 prosent. Det gjorde det ikke i dag, mente Robert Hedin.

Myrhol i scoringsform Bjarte Myrhol og Kristian Kjelling med sju scoringer, Håvard Tvedten og Erlend Mamelund med seks hver ble norske toppscorere lørdag kveld.

- Det var mye som var bra, og jeg har mye å bygge videre på, men stabiliteten i laget manglet i denne kampen, sa Hedin til NTB.

- Det ble en skikkelig slitekamp, akkurat som vi hadde ventet. Oppgaven vi gikk til var ikke umulig, men det er klart det var vanskelig. Vi klarte ikke helt å komme innpå dem, så vi maktet ikke den oppgaven i dag. Vi var ikke gode nok, sa Kristian Kjelling til NTB.

Verdensmesterskapet kommer nå til å gå uten Norge i Spania i januar neste år. For norsk herrehåndball