- Norge skal få kjørt seg, det er det ingen tvil om

Spania ble Norges motstander i semifinalen i U21-EM.

TIDVIS STORSPILL:
Målscorer Alvaro Morata (t.h.) klemmer Pablo Sarabia i kampen mellom Spania og Nederland i U21-EM. Morata har scoret i alle gruppespillkampene.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TIDVIS STORSPILL: Målscorer Alvaro Morata (t.h.) klemmer Pablo Sarabia i kampen mellom Spania og Nederland i U21-EM. Morata har scoret i alle gruppespillkampene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

• Spania U21 - Nederland U21 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Norge er klare for semifinalen i U21-EM i Israel etter uavgjort mot gruppevinner Italia i går, til tross for at bookmakerne ikke hadde noe tro på Norge før mesterskapet. Tor Ole Skulleruds menn er igjen med fotballnasjoner som Italia, Nederland og Spania, og de norske gutta tok seg i dag en velfortjent avkobling.

I dag skulle det avgjøres hvem som ville bli norsk motstander i semifinalen. Nederland og Spania var allerede videre fra den andre gruppa etter to seire av to mulige, og spørmålet var hvem som ville toppe gruppa etter kveldens kamp, og dermed også møte Norge.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb var blant de som håpet at det ville være en fordel at gruppeseieren glapp for Norge tirsdag, men det skulle det vise seg å ikke være.

Nederland valgte nemlig å bytte hele første-elleveren fra 5-1-seieren over Russland, og så dermed ut til å bry seg mer om å hvile sine beste spillere fremfor det å vinne gruppa, og møte Norge. Det ville holdt med uavgjort for nederlenderne for å gå til topps, men med et b-preget lag skulle det vise seg å bli vanskelig.

Sterkt Spania Spania stilte på sin side med et sterkere lag, og stjernespillere som David de Gea, Thiago Alcantara og Isco var alle å finne i startoppstillingen. De sørget også for en spansk pangstart.

LEVENDE VEGG:
David de Gea med en fantastisk benparade. Han hadde i tilelgg flere gode redninger.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LEVENDE VEGG: David de Gea med en fantastisk benparade. Han hadde i tilelgg flere gode redninger. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Real Madrid-talentet Alvaro Morata hadde scoret begge målene til Spania før kveldens kamp, og fornektet seg ikke i kveld heller. Han fikk en enkel jobb med å sette inn ledermålet etter fine spanske kombinasjoner som åpnet opp forsvaret til Nederland.

Seks minutter senere så det allerede ut til å være klart hvem som ville bli Norges motstander i semifinalen. Malaga-spiller Isco ble nydelig spilt fri av Iker Muniain, og doblet den spanske ledelsen med en vakker lobb. Det spanske stjernegalleriet herjet til tider med sin motstander, og bakerst stoppet Manchester United-keeper David de Gea det som kom av nederlandske avslutninger.

- Norge skal få kjørt seg, det er det ingen tvil om, uttalte fotballkommentator Kasper Wikestad til TV 2 da det var spilt 65 minutter av kampen, til tross for at det ikke var avgjort at Spania ville vinne kampen.

Håpet å unngå Spania Spania hadde full kontroll kampen ut, og satte spikeren i den berømte kista like før slutt ved Alvaro Vaquez. Dermed blir det Norge-Spania i semifinalen, et scenario de norske U21-gutta håpet å unngå. Sjefen selv, Tor Ole Skullerud, hadde ingen klare preferanser for hvem han ønsket seg på motsatt banehalvdel.

- Jeg tror de to lagene som møtes i morgen er veldig sterke begge to, det er vanskelig å velge. Vi tar det vi får, sa Skullerud til Dagbladet da det ble klart at Norge ville møte et av dem.

I dag fortalte Skullerud at han ikke ble skremt over det han fikk se av Spania. Her kan du lese mer om stjernegalleriet Norge møter, og hva fotballekspert Petter Veland mener om Norges sjanser.

LEKTE SEG: Stjernespilleren Isco viste fram storspill, og scoret også det ene målet.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LEKTE SEG: Stjernespilleren Isco viste fram storspill, og scoret også det ene målet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Norge-Spania sparkes i gang 17.30 førstkommende lørdag.