Norge skal slå Argentina igjen

Nå er det innendørsguttas tur. I VM!

(Dagbladet.no) Natt til søndag starter VM i innendørsfotball for de norske gutta. Og mesterskapet kommer til å starte med et brak, når vertsnasjonen Argentina står på motsatt banehalvdel.

Inspirert av John Carew & Co. satser lagkaptein Bjørn Viljugrein på en ny argentinsk skalp.

- Det har vel skjedd større bomber på en fotballbane enn at vi slår dem. Utendørsgutta klarte det jo, sier Viljugrein til Romerikes Blad.

Landslagsgutta i innendørsfotball omtaler nemlig Åge Hareides menn som utendørslandslaget. For halvannen uke siden slo de Argentina 2-1 på Ullevaal.

Skiftet pass

Futsal startet i Uruguay for over 70 år siden, og idretten er veldig populær i Sør-Amerika. 16 lag er med i VM og Norge skal ut mot Argentina, Uruguay og Belgia.

- Vi har ikke trent så veldig mye sammen, men mange av spillerne kjenner hverandre godt fra før, sier Viljugrein.

Det norske laget håper på minst en andreplass, noe som betyr at de går videre til sluttspillet. Norge må klare seg uten sin største profil Thierry Danon Dje Dje, men satser på teknikk og fart i den norsk-chilenske kvartetten Roberto Rojas, Ivan Olivares, Rodrigo Castillo og Carlos Diaz.

Sistnevnte skiftet faktisk pass tidligere i år, for å kunne representere Norge i verdensmesterskapet.

- Jeg skiftet statsborgerskap for å være med på landslaget. Dette er jo VM, det kommer til å bli en stor opplevelse, sier Diaz til Fædrelandsvennen.

VM-KLARE: Bak fra venstre Bjørn Viljugrein (kaptein), Kjell Harald Dalehaug, Roberto Rojas, Eirik Jøssang, Magnar Nordtun, Driss Belhaj (trener). Foran fra venstre: Karsten Olsen, Carlos Diaz, Andreas Nygård, Ivan Olivares, Rodrigo Castillo.