Norge skal spille i Nike fram til 2020

Umbro ute etter 18 år med landslaget.

NYE TRØYER: Norges spilte landskamp i Umbro-drakter siste gang i går. De neste fem årene er det Umbros tidligere eier, Nike, som kler opp de norske landslagene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NYE TRØYER: Norges spilte landskamp i Umbro-drakter siste gang i går. De neste fem årene er det Umbros tidligere eier, Nike, som kler opp de norske landslagene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Utstyrsgiganten Nike blir ny leverandør til Norges Fotballforbund. Avtalen har en varighet på fem år.

Tidligere onsdag ble det kjent at NFF og Umbro avbryter samarbeidsavtalen sin ett år før tiden.

Umbro har vært samarbeidspartner med NFF i 18 år. Avtalen løp opprinnelig ut sesongen 2015, men årets sesong blir den siste landslagene spiller med utstyr fra leverandøren.

Fra neste år skal Per Ciljan Skjelbred og co. bruke Nike-drakter. Avtalen gjelder fra 1. januar 2015 og ut 2020.

— Det er en spesiell dag etter 18 år med nært samarbeid. Nike er et veldig stort internasjonalt brand, også innen fotball. De ser at det kommer nye, unge spillere i Norge, sa NFFs generalsekretær Kjetil Siem på en pressekonferanse på Ullevaal stadion onsdag.

Han beskriver avtalen som «veldig god».

— Jeg vil ha det offentlig, men det er to parter, og da må vi holde det hemmelig av hensyn til andre forhandlinger.

Scantrade, som er lisenshaveren for Umbro i Norge, sier i en pressemelding at firmaet framover vil konsentrere seg om klubbfotball på både bredde- og toppnivå i Norge.

(NTB)