Norge skal svette

Det er en grunn til at Italia har lagt kampen til Sicilia.

PALERMO (Dagbladet.no): Vi kjente det alle sammen med en gang vi kom ut av flyet i går kveld i den sicilianske hovedstaden: Luftfuktigheten var drepende. Du trenger ikke mange sekundene med fysisk aktivitet før du er gjennomvåt av svette.

Og for de av dere som ikke husker sist gang et norsk lag var i aksjon under varmere himmelstrøk denne høsten, kan vi bare minne om Rosenborgs første omgang i Tel Aviv i Champions League-kvalifiseringen.

Der slo luftfuktigheten nesten knock-out på de norske spillerne. Før de overkjørte israelerne i andreomgangen.

Pusteproblemer

- Det var bra vi var noen dager i Israel før kampen mot Maccabi, sier Vidar Riseth til Dagbladet.no.

Han tror ikke Rosenborg hadde klart å løpe Haifa-spillerne i senk om de ikke var akklimatisert. Roar Strand, løpsmaskinen framfor noen i Hareides tropp, beskriver varmen og luftfuktigheten på følgende måte:

- Det føles som om du ikke får puste. Etter femten minutter i Israel var jeg sikker på at jeg ikke kom til å fullføre kampen, sier Strand.

Stiv muskulatur

Strand forteller Dagbladet.no om en muskulatur som bare stivnet. Lufta var som en klam vegg uten oksygen.

- Jeg tror jeg stivnet fordi jeg ikke fikk noe oksygen til musklene. Jeg kan ikke se at det skal være noen annen grunn i hvert fall, sier Strand, mannen som løper uten stopp i nitti minutter i kaldere omgivelser.

Tror ikke på problemer

Det er en grunn til at Italia har lagt den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Norge til det varmeste stedet i Italia for tiden. De vet de er i dårligere kampform enn de norske spillerne.

Og de vet at nordmennene ikke er vant til denne typen varme. I sum blir det en formidabel utfordring for Nye Norge.

Hareide derimot er opptatt av å fokusere på det Norge skal gjøre. Han vil ikke være med på at varmen og fuktigheten kan bli et problem.

- Nei det tror jeg ikke det blir, sier landslagssjefen til Dagbladet.no.

- Men tror du ikke det kan være med på å jevne ut det lille fysiske forspranget de norske spillerne har?

- Det er klart det kan jevne ut en del av det, men du så jo hvordan Rosenborg kom mer og mer i Israel, så jeg tror vi mestrer det.

Enkelt

Og da er vi tilbake til Rosenborgs kamp mot Maccabi Haifa igjen. I klamme Tel Aviv. Hvor det tok de norske mesterne 45 minutter å bli vant til temperaturen.

- Med bakgrunn i hvordan Rosenborg klarte seg i varmen, mener du altså at den første halvtimen er nøkkelen til suksess mot Italia?

- Det har jeg sagt hele tiden. Hver omgang har tre faser, og det må vi jobbe med fram til lørdag, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Så enkelt er det, ler han.

VANT MED VARME:</B> John Carew har spilt både i Spania, Italia og nå Tyrkia.
SLAPP HUND:</B> Hunden Chico tar det med ro i varmen i Palermo. Det kan ikke Norge gjøre lørdag.
- IKKE PROBLEM:</B> Åge Hareide tror Norge skal mestre de varme og fuktige forholdene.