Norge skamroses i utlandet

Svenskene lot seg imponere over det norske spillet i går, og Myggen som røyker 20 sigaretter om dagen. - Erik Mykland klarer en røykpakke - og en spansk midtbane om dagen, skriver Aftonbladet.

Her er reaksjonene fra utenlandske aviser dagen etter 1-0 seieren over Spania:

- Aldri sett Norge bedre

Dagens Nyheters kommentator Thorbjørn Petterson mener Norge aldri har spilt bedre.

«Beste Norge noensinne», skriver den svenske avisa Dagens Nyheter.

«Norsk fotball seiler i medvind etter 1-0-triumfen over Spania. For første gang må jeg innrømme at det kjennes rettferdig. En liknende match så vi da Norge overraskende slo Brasil i VM for to år siden. Mot Spania i går var konsekvensen i håndball-forsvaret like stor, men kontringene var enda giftigere».

«Steffen Iversens avgjørende mål var en gave fra keeper Francisco Molina, men de norske framstøtene var sånne som vi svensker ønsker oss av spillerne i blågule trøyer».

Myggen - folkets «lirare»

Aftonbladet er mest imponert av Erik Mykland.

«Erik Mykland klarer en røykpakke - og en spansk midtbane om dagen», skriver den svenske avisa.

«Erik Mykland røyker mellom ti og 20 sigaretter om dagen. Han skiller seg ut fra de velfriserte, blonde, høyreiste vikingene. Myggen er folkets «lirare».

Svenskene var lenge blant de største kritikerne til den norske måten å spille fotball på. Nå er svenskene i ferd med å snu.

«Det var en stor seier for en liten nasjon, men seieren var fullstendig rettferdig, det var ikke noe DRILLO-fotball over den.»

«I 18 år har nordmennene spurt hverandre:

Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?

I fortsettelsen blir det:

Hvor var du da Iversen headet ballen i mål mot Spania?

Norge hele Nordens håp i EM».

Spansk mareritt

Engelske aviser er også overrasket over Norges seier. Men med sju Premier League-spillere i startelleveren vil de ha sin del av æren.

«Mareritt-start for Spain, som nok en gang tabbet seg ut i et stort mesterskap. Steffen Iversen sørget for at Norges Premier League-vikinger vant en sjokk-seier», skriver den engelske avisa The Mirror.

- Vi er stolte

England trøster seg med norsk suksess etter at England tapte 2-3 for Portugal i åpningskampen:

«Det gjorde oss stolte å se våre gutter hjemmefra vinne med stil. Ja, de utvalgte fra Premier League (Englands landslag) ville satt i gang gatefester på kryss og tvers av England med en slik forestilling. Og hvorfor ikke? Det er liten sjanse for feiring i gatene hvis vi skal stole på de andre (det engelske landslaget), fastslår engelske The Sun».

Tottenham-spiss Steffen Iversen får mest skryt av de norske gutta.

«Steffen Iversen, 23, var den største helten blant de sju Premier League-spillerne som startet for Norge, skriver avisa».

- Besatt av EM-jubel

«Norge besatt av EM-jubel», konstaterer den danske avisa BT.

Avisa tror Norges sjanser for avansement er store:

«Norge står nå kanskje med EM-sluttspillets beste sjanse til å gå til kvartfinale-runden.»

«Nå som både Sverige og Danmark har snublet, steg nordmennene stolt til værs og viste den skandinaviske seiers-vei på De Kuip - for fredagens Danske EM-landslag».