Norge skjøt og skjøt, men tapte

Østerrike mest effektive på Jordal.

Norge ledet med to mål midt i kampen, men tapte til slutt 4-5 etter en sterk innspurt av et svært effektivt Østerrike i firenasjonersturneringen i ishockey lørdag.

Norges overmenn tok full pott og vant turneringen i Jordal Amfi foran Norge som berget annenplass foran Frankrike. Italia ble jumbo.

Som mot Frankrike fredag, kom Norge under i første periode, men slo kraftig tilbake etter den første hvilen. Landslagstrener Roy Johansen måtte stokke om på rekkene etter at Marius Holtet fikk matchstraff for et basketak med den 192 cm høye bamsen Philippe Lakos på 100 kilo i slutten av den første perioden.

Mål av Mads Hansen (i undertall), Morten Ask og Per-Åge Skrøder sendte Norge opp i føringen med 3-1, men Norge maktet ikke å holde på ledelsen ut perioden. Michael Raffl og Martin Oraze sørget nemlig for å utligne med to kjappe mål.

Eirik Skadsdammen sendte Norge i føringen igjen i begynnelsen av den tredje perioden, men Østerrike viste seg svært effektive da de avgjorde kampen med to mål på halvannet minutt.

Norge hadde pucken mest og vant skuddstatistikken med 35-19. Storhamar-keeper Ruben Smith har nok hatt bedre dager på jobb. I annen periode slapp han inn to av åtte skudd, mens vondt ble verre i sluttperioden da Smith kapitulerte på halvparten av gjestenes fire forsøk.

(NTB)

Norge skjøt og skjøt, men tapte
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer