MISLYKTES: Marte Olsbu og resten av det norske stafettlaget fikk det ikke til i Oberhof.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MISLYKTES: Marte Olsbu og resten av det norske stafettlaget fikk det ikke til i Oberhof. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Norske damene langt bak i Oberhof

Norge skjøt seg vekk på stafetten

To strafferunder ga tiendeplass.

Det norske kvinnelandslaget i skiskyting fikk en tung dag på stafetten i tyske Oberhof. Norge var langt bak seirende Frankrike og klarte ikke en topplassering.

– Vi har en jobb å gjøre på stafett framover. Dette er langt unna det Norge bør prestere, konstaterte skiskytterekspert Ola Lunde til NRK fra stadion i Oberhof søndag.

Ingrid Tandrevold, Synnøve Solemdal, Hilde Fenne og Marte Olsbu gikk stafetten for Norge. Kvartetten måtte tåle totalt 15 ekstraskudd og to strafferunder underveis. Det holdt bare til 10.-plass til slutt. Det norske laget, riktignok uten en syk Tiril Eckhoff, var hele 3.22,9 bak i mål.

Frankrike vant en spennende duell mot Tyskland og Russland. Den franske ankerkvinnen Justine Braisaz bommet tre ganger på siste skyting, men også tyske Maren Hammerschmidt slet tungt i vinden. Hun pådro seg strafferunde, noe som ga Frankrike klar vei til seier.

Tyskland endte på annenplass, 32,4 sekunder bak, mens Sverige overrasket og tok en sterk tredjeplass. Svenskene, med Mona Brorsson på sisteetappen, var 48,2 sekunder bak i mål.

Russland, Ukraina og Italia fulgte på plassene etter. Norge ble også slått av Finland, Polen og Tsjekkia.

(NTB)