Kristian Bummenfelt Bahrain

Norge skulle stoppet ham

Helt feil av norsk idrett å la Kristian Blummenfelt få lov til å dra til OL som privatløper for det brutale regimet i Bahrain, skriver Dagbladets kommentator.

STOR IDRETT: Blummenfelts ekstreme prestasjon kan ikke skygge for det problematiske ved at en norsk olympiamester halve sesongen er gallionsfigur for et brutalt arabisk regime. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR IDRETT: Blummenfelts ekstreme prestasjon kan ikke skygge for det problematiske ved at en norsk olympiamester halve sesongen er gallionsfigur for et brutalt arabisk regime. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET fantastiske OL-gullet til Kristian Blummenfelt forrige uke, kommer med en nitrist bakside som norsk idrett helst ikke vil snakke om:

  • Vår OL-mester er betalt av statlig arabisk kapital.

Norges Triatlonforbund ga i fjor Blummenfelt tillatelse til å være både landslagsutøver og medlem av klubben «Bahrain Endurance 13», et privatlag etablert i 2015 av den svært omdiskuterte prins Shaik Nasser.

Nå er det blitt kjent gjennom Dagbladet at toppledelsen i norsk idrett var inne i forhandlingene om Blummenfelts private kontrakt. Idrettsforbundet godkjente at han kunne være både norsk OL-deltaker og PR-figur for et brutalt arabisk regime:

- Norges idrettsforbund hadde en dialog med særforbundet om denne problematikken, skriver idrettspresident Berit Kjøll i et svar til Dagbladet om hva den øverste idrettsledelsen visste om OL-mesterens millionavtale med Bahrain:

- I dette tilfellet er det en avtale som ikke gjelder hans tilknytning til landslaget eller til Norges Triatlonforbund, forklarer Kjøll om hvorfor Idrettsforbundet gikk god for Blummenfelts private opplegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer