Norge - Sverige i håndball-VM:

Norge slapp inn mål, men benken brøt ut i full applaus: - Det skjer aldri mot Sverige

Herrem med VMs kanskje fineste gest.

ROSER SUPERMÅL: De norske spillerne er blitt seiersvante i VM - og Camilla Herrem sto for en fin gest da hun klappet for et tsjekkisk supermål i går. Det skjer ikke mot Sverige i kveld. Foto: Bildbyrån
ROSER SUPERMÅL: De norske spillerne er blitt seiersvante i VM - og Camilla Herrem sto for en fin gest da hun klappet for et tsjekkisk supermål i går. Det skjer ikke mot Sverige i kveld. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sverige, kl. 20.30

STUTTGART (Dagbladet): Norge knuste Tsjekkia i går og møter Sverige til gruppefinale i kveld.

Norge har storspilt i VM, men i gårsdagens nedsabling av tsjekkerne benyttet norske spillere anledningen til å gjøre noe som sjeldent skjer på idrettsbaner.

Da venstrekant Veronika Mala reduserte til 7-17 etter 26 minutter, var det på spektakulært vis. Med ryggen mot mål, og i lufta, klarte hun nesten på mirakuløst vis å lurte ballen forbi keeper Katrine Lunde fra skrå vinkel.

Publikum måpte over den overraskende avslutningen, fra et Tsjekkia-lag som spilte som en gjeng hodeløse høns.

Men det vakreste øyeblikket kom i sekundene etter at ballen var i mål. På den norske benken klappet flere av de norske spillerne - til tross for at det var motstanderen som scoret.

FIN FEST: Camilla Herrem og Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FIN FEST: Camilla Herrem og Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det er lov å klappe for sånne scoringer. Det synes jeg virkelig. Det er en fantastisk prestasjon. Jeg heier alltid på gode prestasjoner - men jeg kommer aldri til å gjøre det samme mot Sverige, sier Herrem til Dagbladet.

- En scoring i Herrems ånd?

- Ja, jeg liker at folk byr på seg selv og gjør noe ekstra. Selv om lag ligger under, så er det morsomt å se at noen tør å prøve på det ekstraordinære, sier Herrem.

Den vakre scoringen kan du se i dette NRK-klippet.

Måtte smile

På benken under scoringa satt også Nora Mørk, som gliste bredt samtidig som Herrem applauderte.

- Jeg klappet faktisk ikke. Det var Camilla (Herrem) som klappet mest, og jeg spurte henne: Hvorfor klapper vi nå? Det var uansett en veldig god prestasjon. Det var fint at Tsjekkia fikk til noe, sier Mørk til Dagbladet.

- Ikke ofte dere klapper for motstanders scoring?

- Det er sant. Men jeg må sende ballen videre til hun som klappet mest, sier Mørk, og peker videre på Herrem.

Tsjekkias Veronika Mala var beskjeden da hun beskrev supermålet til Dagbladet etter kampen.

- Jeg måtte bare satse, og gjøre det beste ut av det. Det er faktisk sånt vi kan øve på i treningssituasjoner. Scoringen var fin, men Norge var overmakten. De har et superlag, sier Mala til Dagbladet.

Selv om Norge knuste Tsjekkia i går kveld, så var det Mala som sto for den mest spektakulære scoringen. Det er derimot det eneste lyspunktet for et sjanseløst Tsjekkia.

Svensk spesial

I kveld venter Sverige for de norske spillerne.

- Sverige er et lag vi liker å møte. Det er kamper som betyr ekstra mye, uansett anledning, sier Nora Mørk.

- Det er ingenting som føles bedre enn å slå svenskene, sier Mørk.

Camilla Herrem forteller:

- Det er viktig for oss å holde samme nivå. Da er sjansen stor for norsk seier. Vi vet at Sverige er gode. Kampene er alltid spesielle mot Sverige. Vi kjenner hverandre godt, og vet de er gira på seier, sier Herrem.

Frisk tropp

Etter at landslaget gjennomførte en rolig treningsøkt i en hall i utkanten av Stuttgart i formiddag, var det målvaktstrener Mats Olsson som viet fem minutter til norsk presse.

Han kunne melde om 16 friske spillere som alle er klare til kamp.

- Det er ingen tegn til sykdom eller skader, så lenge ingen har mistet noen manualer på foten under styrketrening, sier Olsson til Dagbladet og spøker.

- Hva forventer du mot Sverige?

- Vi regner med en tøff kamp. Bella Gullden er en spiller i verdensklasse, og Sverige har gode strekspillere. De har mange gode spillere, sier Olsson.

Norge vinner gruppa med seier eller uavgjort i kveld. Det betyr at de i så fall møter firer i gruppe A.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer