Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slapp unna med skrekken: - Ikke bra nok

Malta sjokkerte Lars Lagerbäck og Norge, men Alexander Sørloth reddet dem fra flause.

MATCHVINNER: Alexander Sørloth scoret 2-1-målet for Norge. Foto: REUTERS / Darrin Zammit Lupi / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Alexander Sørloth scoret 2-1-målet for Norge. Foto: REUTERS / Darrin Zammit Lupi / NTB Scanpix Vis mer
  • Malta - Norge 1-2 (1-1)

Norge hadde mye ball, men Malta sjokkerte da de utliknet til 1-1 like før pause. Det var deres første scoring på åtte kamper.

Men de norske gutta slapp unna med skrekken, og Alexander Sørloth reddet Norge med scoring etter timen spilt.

Etter scoringen til Sørloth var seieren aldri særlig truet, og Lars Lagerbäcks menn kunne ta med seg tre nye poeng i siste kamp i denne EM-kvalifiseringen.

- Jeg tror vi skal glemme dette fortest mulig. Vi får tre poeng, og det er det vi skal ta med oss, sier målscorer Sørloth til TV 2.

Trønderen var med andre ord ikke fornøyd med hvordan kveldens kamp utspilte seg.

- Vi startet bra de første 20 minuttene, men så slipper vi oss ned. Det er ikke bra nok, sier kveldens målscorer.

Det er mulig at Lars Lagerbäck leverte tidenes korteste pressekonferanse etter kveldens kamp.

- Malta var godt organisert, men jeg er ikke fornøyd med vår kamp. Vi skapte ikke så mye som vi ville, sier Lagerbäck på pressekonferansen, som varte i kanskje 30 sekunder.

De norske gutta ender nå til slutt på tredjeplass - bak Sverige og Spania.

Kveldens resultat mot Malta er på mange måter ubetydelig, med tanke på at Sverige og Spania allerede er klare for EM. Dermed handlet det for Lars Lagerbäck å finne svar før semifinalen mot Serbia i Nations League.

Pangstart

Lagoppstillingen var eksperimentell i forhold til tidligere kamper i år, og det ble gjort fire endringer fra seieren mot Færøyene.

De norske spillerne brukte ikke lang tid på å ta ledelsen. Joshua King fikk ballen av Mats Møller Dæhli. Førstnevnte bommet på første forsøk, men returen satt enkelt i et åpent mål. Dermed var Norge i ledelsen før fem minutter var spilt.

Etter scoringen var det ganske sjansefattig, men Norge hadde full kontroll spillemessig.

Like før halvtimen var spilt skulle King få en meget god mulighet til å score 2-0. Han ble spilt flott gjennom alene med keeper, men med litt skrått hold klarte ikke Bournemouth-spilleren å få ballen på mål. Ballen snek seg like utenfor stolpen.

Malta så ikke ut til å ha mye å by på, men plutselig sjokkerte de Norge kort tid før pause.

Det var Fenech som fikk en flott ball på bakre stolpe. Han bredsidet ballen flott bak Nyland, og dermed sto det 1-1 til pause.

Scoringen var for øvrig Maltas første på åtte kamper.

Straffebom fra King

Lars Lagerbäck gjorde grep i pausen, der han byttet ut Møller Dæhli, som hadde en liten kjenning. Inn kom høyreback Omar Elabdellaoui.

Norge fortsatte å ha mye ball i andre omgang, men det ga ikke umiddelbar uttelling. Da timen var spilt var det fortsatt 1-1 og få sjanser å spore.

Men Sørloth var på saken, og satte inn 2-1 på Malta. Det var Berge som fikk litt plass på høyresiden, og slo et flott innlegg langs bakken til Sørloth. Han satte ballen enkelt i det åpne målet.

Ikke mange minuttene etter ble Alexander Sørloth felt da han fikk en stor sjanse. Dommeren dømte straffe, og det var King som fikk muligheten fra krittmerket.

Men spissen klarte ikke å utnytte muligheten og straffesparket ble reddet av keeper Henry Bonello.

Samme mann ble byttet ut like før slutt med noe som kunne se ut som en liten skade.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media