- Norge slår ikke Danmark

Får inderlig håpe Kjersti Grini er tilbake på banen igjen mot Danmark. Hun betyr utrolig mye for Norge. Men selv da tror jeg ikke dette norske laget på nåværende tidspunkt er godt nok til å slå Danmark.

Anja Andersen - fortalt til Øivind A. Monn-Iversen

Sammen med Cecilie Leganger er Kjersti den viktigste enkeltspilleren for Norge. Mot Spania måtte Kjersti gå ut med skade, og Cecilie lyktes ikke bak et svakt forsvar - og ble byttet ut. Begge må være på sitt beste om Norge skal slå Danmark.

Jeg er spesielt spent på Cecilie, etter den behandlingen hun har fått hittil i EM. Hun burde naturligvis hatt langt mer spilletid. Nå forventes det liksom at hun skal gå inn og spille kjempekamper i resten av turneringen.

  • Når det først gikk som det gikk med Kjersti, så var det kanskje en fordel at Trine Haltvik fikk såpass lite spilletid. Jeg synes Trine var god den tiden hun spilte, og synes det var merkelig at hun ble tatt av banen på stillingen 16-15 til Norge.
  • På papiret er Norge sterkere enn Danmark. Men etter å ha sett laget i fire EM-kamper, så gjenstår det en del i praksis for at Norge skal vinne. Danmark er veldig gode på kontra, og jeg tror det kommer til å bli avgjørende.
  • Spania-kampen kan egentlig ikke brukes til noe. Det var en motstander alle forventet at Norge skulle slå greit, og det kunne virke som om spillerne var litt preget av at dette var en slags transportetappe mot gruppefinalen.
  • Jeg forstår ikke helt Marit Breiviks filosofi med å bruke alle spillerne. Det blir for sosialt. Hun må bestemme seg for hvilke spillere som er de beste, og bruke dem mer sammen. Jeg tror filosofien hennes skaper mer usikkerhet enn trygghet.

Men en uthvilt og kamplysten Trine kan oppveie mye av savnet hvis Kjersti ikke skulle blir klar igjen.

Men som i toppkamper som dette, handler det vel så mye om å utnytte de svake periodene motstanderen får i løpet av en kamp. Det kan også vippe i Norges favør, men som sagt: Jeg har foreløpig ikke funnet gode nok grunner til at det skal skje.

Men gruppefinalen i dag blir jo slett ikke den viktigste kampen slik EM har utviklet seg, og Norge får uansett en semifinale på seg til å løfte spillet. Det de gjøre.

Men seieren var solid nok, og selvsagt skal man være fornøyd når man vinner. Men ser man på helheten i det Norge har prestert hittil, så gjenstår det en del før jeg tror Norge kan tukte Danmark.

Av enkeltspillere synes jeg Trine, Mette (Davidsen) og Jeanette (Nilsen) var best.