Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Norge slått av Sverige på lagsprinten i prøve-OL

Anna Svendsen og Silje Øyre Slind.

NUMMER TO: Silje Øyre Slind tok Norge inn til annenplass på lagsprinten i Sør-Korea. Foto: Lee Jin-man, AP / NTB scanpix<div><br></div>
NUMMER TO: Silje Øyre Slind tok Norge inn til annenplass på lagsprinten i Sør-Korea. Foto: Lee Jin-man, AP / NTB scanpix

Vis mer

Anna Svendsen og Silje Øyre Slind gikk Norge inn til annenplass på kvinnenes lagsprint under prøve-OL i sørkoreanske Pyeongchang. Sverige tok seieren.

Maria Nordström stakk fra i svingen på vei inn på oppløpet. Den svenske jenta slo Slind med 1,7 sekunder.

Det norske førstelaget måtte bruke mye krefter på å hente seg inn da Slind var uoppmerksom og falt i en sving på sin første etappe. Det kostet flere sekunder.

- Jeg måtte bruke mye energi på å komme meg opp til tetgruppen igjen. Det var ikke rom for pauser i denne løypa, forklarte Slind.

Landslagssjef Vidar Løfshus tror Norge kunne vunnet lagsprinten om Slind hadde unngått å deise i bakken.

- Fallet ødela litt. Hun måtte bruke mye krefter tidlig, og dermed hadde hun mindre å gå på i avslutningen. Det er klart det er litt bittert, sa Løfshus til NTB på telefon fra Sør-Korea.

Tettet luken

Heldigvis for Norge gikk det ikke fort i feltet. Ved veksling til tredje etappe ble Svendsen sendt ut 8,1 sekunder bak teten, men hun klarte tidlig å tette den verste luken.

Norge var aldri i tet. Amerikanerne dro for det meste i front gjennom hele sprinten, men falt av på tampen. I det alt skulle avgjøres sto seierskampen bare mellom det norske og svenske laget. På oppløpet var Nordström hakket for sterk.

Emilie Kristoffersen og Kari Vikhagen Gjeitnes gikk Norges annetlag inn til sjetteplassen. Det skilte 35,2 sekunder opp til Sverige.

Ikke daglig kost

Løfshus trekker fram Slind som ett av de store høydepunktene etter verdenscuphelgen i Pyeongchang.

- Hun reiser hjem med to pallplasser. Det er ikke daglig kost, sier landslagssjefen.

I tillegg til søndagens annenplass ble Slind før helgen også nummer to på den individuelle sprinten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling