Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slått knepent av Frankrike i Golden League: - Veldig ustabilt

Regjerende mester Frankrike viste tidvis gryende EM-form.

Regjerende mester Frankrike viste tidvis gryende EM-form da Norge ble slått 27-26 i den første kampen i Golden League-turneringen torsdag.

Christian Berges menn fikk en flott fjær i hatten da Frankrike ble slått med tre mål i en tilsvarende turnering i november hjemme i Norge. Den gang var Sander Sagosen den store spilleren Torsdag var Aalborg-spilleren dessverre en skygge av seg selv, og det var duket for fransk revansj.

- Veldig ustabilt. Det var mye bra og mye som ikke var så bra. Mot 6-0-forsvar er vi gode, men mot 5-1 sliter vi. Dessuten må vi bli bedre i kontringsfasen, sa landslagssjef Christian Berge til Max

Ole Erevik og det norske forsvaret hadde problemer med å stoppe Nikola Karabatic innledningsvis. Til slutt fikk de bremset ham, og nordmennene gikk opp i en tomålsledelse.

Frankrike fikk justert seg inn igjen, og fikk ikke minst skikk på forsvaret sitt. Dessuten klarte heller ikke nordmennene å stoppe de ofte kraftfulle franske angrepene. Vertene gikk fra 5-7 til 9-7. Frankrike kom seg tre mål foran på 12-9 og holdt avstanden til pause med 15-12.

Frankrike økte ledelsen sin til fire mål tidlig i annen omgang, og nordmennene kom aldri riktig inn i kampen igjen. Kampen sto litt og vippet på stillingen 20-18 i flere minutter før Norge knappet innpå ledelsen til ett mål. André Lindboe var god fra straffemerket, men misset da han hadde mulighet til å gi 21-21.

Et par kjappe franske angrep, og plutselig var Norge under med tre mål igjen. Gjestene viste imidlertid god lagmoral og slet seg innpå igjen. Til slutt ble det fransk ettmålsseier.

Best fra oppgjøret av de norske spillerne kom veteranen Ole Erevik, som hadde flere viktige redninger. Kent Robin Tønnesen hadde mange gode avslutninger.

Norge møter Danmark lørdag og Qatar søndag. EM i Polen starter neste fredag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media