Norge slipper å møte Nistelrooy

Nederlenderen gir seg på landslaget.

Norske landslagsstoppere slipper å møte måltjuven Ruud van Nistelrooy i VM-kvalifiseringen mot Nederland. Han gir seg på landslaget.

Det opplyste Det nederlandske fotballforbundet sent mandag kveld. Landslagssjef Bert van Marwijk hadde fått beskjed fra 32-åringen om at han ikke lenger vil være disponibel for landslagsspill, fordi han ikke lenger kunne levere på topp både på klubb- og landslag.

- Etter å ha sett nærmere på terminlisten til Real Madrid og Nederland forsto jeg... å spille for begge lagene ville bety for mye fysisk anstrengelse av meg. Derfor har jeg gjort dette valget, sa van Nistelrooy.

- Jeg vil ikke ta noen sjanser og etter et flott EM-sluttspill kan jeg se tilbake på denne avgjørelsen med en god følelse, sa han.

Van Nistelrooy har spilt 64 landskamper og scoret 33 mål siden debuten i 1998.

Spissens avgjørelse kom som en overraskelse på van Marwijk som etterfulgte Marco van Basten som nederlandsk landslagssjef.

- Jeg hadde givende samtaler med Ruud, men jeg kan ikke annet en respektere hans avgjørelse, sa van Marwijk.

Nederland spiller sin første landskamp under van Marwijks ledelse mot Russland i Moskva 20. august.

FOR STOR BELASTNING: Ruud van Nistelrooy har bestemt seg for å kutte ut landslagsspill i framtida. Heretter er det bare Real Madrid som gjelder. Foto: LUCA BRUNO/AP/SCANPIX
FOR STOR BELASTNING: Ruud van Nistelrooy har bestemt seg for å kutte ut landslagsspill i framtida. Heretter er det bare Real Madrid som gjelder. Foto: LUCA BRUNO/AP/SCANPIX Vis mer

Norge møter Nederland i VM-kvalifiseringen hjemme på Ullevaal 11. oktober og på bortebane 10. juni neste år.

(NTB)

Norge slipper å møte Nistelrooy