Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slo Canada i curling-VM

Vant grunnspillet etter sterk seier.

KLARE FOR SEMIFINALE: Vikar-skip Torger Nergård (midten), Håvard Vad Pettersson (t.v.), Christoffer Svae (t.h.) og Thomas Løvold (ikke avbildet) er klare for semfinale i VM.Foto: SCANPIX/REUTERS/Valentin Flauraud
KLARE FOR SEMIFINALE: Vikar-skip Torger Nergård (midten), Håvard Vad Pettersson (t.v.), Christoffer Svae (t.h.) og Thomas Løvold (ikke avbildet) er klare for semfinale i VM.Foto: SCANPIX/REUTERS/Valentin Flauraud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norges curlinggutter er klare for sluttspillet i VM som vinner av grunnspillet. Det ble klart etter seier over Canada torsdag.

Canada tok OL-gull i finalen mot Norge tidligere i år, men det er et annet sterkt lag som deltar i Italia. Norge stiller også med annen skip (Torger Nergård).

Torsdag ble canadierne slått 9-8 i siste kamp. Dermed endte Norge grunnspillet med ti seire og ett tap. Det ble den beste statistikken.

Norge skal opp mot Canada igjen. Lagene møtes i semifinale, der taperen spiller semifinale mot vinneren av oppgjøret mellom Skottland og USA (3 og 4 i grunnspillet).

VM-systemet er nemlig slik at de to beste lagene i grunnspillet møtes i kamp om en finaleplass, der taperen ender i semifinale mot vinneren av oppgjøret mellom lag tre og fire.

Norge sikret en av de to øverste plassene da Kina ble slått 6-3 torsdag.

Norge spiller med Torger Nergård som skip i mesterskapet. Thomas Ulsrud meldte forfall like før VM startet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!