FORTSATT EN A-NASJON: Her jubler Tore Vikingstad (i midten) etter å ha utlignet til 3-3 i skjebnekampen mot Danmark. Senere sikret Tommy Jakobsen fortsatt norsk A-liv i ishockey da han scoret 5-4-målet i spilleforlengelsen.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FORTSATT EN A-NASJON: Her jubler Tore Vikingstad (i midten) etter å ha utlignet til 3-3 i skjebnekampen mot Danmark. Senere sikret Tommy Jakobsen fortsatt norsk A-liv i ishockey da han scoret 5-4-målet i spilleforlengelsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Norge slo Danmark i skjebnekampen

Overlevde i A-VM etter forlengelse.

||| (Dagbladet.no): Norge har et godt tak på Danmark i avgjørende kamper i ishockey. I OL-kvalifiseringen gikk Norge til Vancouver på bekostning av danskene, og i kveld er det fortsatt A-VM-liv for Norge etter en dramatisk kamp i Sveits.

Tommy Jakobsen ble helten i spilleforlengelsen da han iskaldt satte pucken mellom beina på den danske keeperen.

— Hadde jeg bommet på den sjansen, ville jeg garantert fått høre det. Kanskje var det min viktigste scoring i karrieren, sa veteranen Tommy Jakobsen til NTB.

- Det var gøy det, en behagelig følelse, sier han til NRK.

Fram til det avgjørende slaget ble det akkurat like tett og jevnt som det skal være i en kamp der vinneren er sikret videre spill i A-VM, mens taperen måtte ut i en knallhard kamp mot nedrykk til B-VM.

Danmark tok ledelsen tre ganger, mens Norge utliknet hver gang.

Det var ikke før Mats Zuccarello Aasen ga Norge ledelsen 4.48 ut i siste periode at det så ut som om Norge skulle hale det i land.

Bare for å se at Daniel Nielsen utliknet på et langskudd knappe to minutter senere.

Med seieren er Norge kvalifisert for mellomspillet, mens Danmark skal kjempe med Østerrike og Ungarn om èn ledig plass i neste års A-VM i Tyskland. Tyskerne er også i nedrykkspuljen, men fordi de er arrangører er de automatisk kvalifisert for det sluttspillet og kan altså ikke rykke ned.

MATCHVINNER: Veteranen Tommy Jakobsen (til høyre) jubler sammen med banens beste Mads Hansen etter å ha avgjort skjebnekampen mot Danmark. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MATCHVINNER: Veteranen Tommy Jakobsen (til høyre) jubler sammen med banens beste Mads Hansen etter å ha avgjort skjebnekampen mot Danmark. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Norge møter Hviterussland, Canada og Slovakia i mellomspillet.