FEMTEPLASS: Lars Helge Birkeland leverte en god førsteetappe, men Norge nådde ikke helt opp på dagens stafett. Bildet er fra verdenscupen i Holmenkollen i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FEMTEPLASS: Lars Helge Birkeland leverte en god førsteetappe, men Norge nådde ikke helt opp på dagens stafett. Bildet er fra verdenscupen i Holmenkollen i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Norge slo Fourcade og Frankrike med b-laget

Endte på femteplass.

(Dagbladet): Norge stilte til start i dagens herrestafett i skyskyting uten de aller største stjernene. Ingen av de fire løperne som vant den forrige stafetten var med til Annecy i Frankrike.

Isteden fikk Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Erlend Bjøntegaard og Johannes Thingners Bø muligheten til å vise seg fram i forkant av OL.

Det er ventet at Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen er sikret en plass på stafetten i OL, men den siste plassen er alle de fire på dagens lag aktuelle for.

Birkeland og L'Abée-Lund leverte gode etapper, og Norge vekslet drøyt femten sekunder bak ledende Tyskland etter to etapper. Bjøntegaard fikk det tyngre, og sendte Thingnes Bø ut et halvt minutt bak Tyskland.

Han klartre aldri å ta igjen forspranget, og Norge havnet på femteplass. Russlands Anton Shipulin slo tyskeren Simon Schempp i spurten om seieren, mens Simon Eder sikret tredjeplassen for Østerrike. Carl Johan Bergman passerte norge på siste etappe og gikk Sverige inn til fjerdeplass.

Hjemmefavoritt Frankrike skuffet stort, og endte på sjetteplass, drøye minuttet bak vinneren.