Norge slo Frankrike

Norge-Frankrike 25-24: Norge har vunnet sitt første VM-gull. Det ble tidenes mest nervepirrende finale. Fire ekstraomganger måtte til før gullet var i havn.

Det ble et rotterace uten like. De franske outsiderne presset Norge til det ytterste, og overrasket alle med spill helt på det jevne med det norske laget.

Tvilte

- Jeg tvilte egentlig på at dette skulle gå hele veien. Jeg var så sliten at jeg nesten ikke kunne løpe, sa en overlykkelig Kjersti Grini. etter kampen

Igjen var det Cecilie Leganger som ble den store nøkkelspilleren. Hun hadde en meget svak 1. omgang, men fikk ny tillit og svarte med redninger da det veide som mest.

Slitsomt

- Dette var forferdelig slitsomt. Det gjorde vondt underveis, men det er tilsvarende godt nå. Vi hadde ikke en millimeter mer å gi, sier Leganger.

- Dette er det beste mesterskapet jeg noen gang har vært med på.

Dette var med på å sikre den første VM-tittelen:

16 sekunder før slutt, på 18-18, blokkerte Leganger den siste muligheten i ordinær tid.

Et snaut minutt ut i 2. ekstraomgang reddet hun straffe på 22-21 i norsk undertall. Så slo hun til like etter at Else-Marthe Sørlie fikk det røde kortet for tre utvisninger. Et fransk vingskudd ble stoppet, og i neste angrep avgjorde Kjersti Grini kampen med sitt 25-22-mål.

Mia Hundvin ble kåret til kampens beste spiller.

- Jeg har ikke ord! Jeg er verdensmester, strålte Bergensjenta.

Send inn ditt gratulasjonstelegram!

GLEDESTÅRER:</B> Marit Breivik slapp jubelen løs etter de nervepirrende ekstraomgangene. Her omfavner hun Kjersti Grini.
GOD SOM GULL:</B> Susann Bjerkheim har vært sentral i flere mesterskap. Men det er første gangen hun kan heve gullstatuetten.