Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slo hjemmefavorittene i sandvolleyball i Brasil

Morten Kvamsdal og Christian Sandlie Sørum sto for en bragd med seier over de toppseedede brasilianske hjemmefavorittene i Fortaleza Open i sandvolleyball natt til torsdag norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortaleza (NTB): Pedro Solberg og Evandro, som har representert Brasil i OL, er høyest rangerte lag i turneringen, men Kvamsdal/Sørum vant 2-1 (15-21, 21-15, 17-15) i en jevn og spennende kamp som varte i 43 minutter.

Med seieren er Kvamsdal/Sørum allerede vinner av sin gruppe, som omfatter bare tre lag. Tidligere onsdag vant den norske duoen 2-1 (13-21, 21-14, 15-12) over argentinske Ian Mehamed/Nicolas Capogrosso.

Gruppeseieren betyr at Kvamsdal/Sørum gikk direkte til åttedelsfinale fredag, mens toere og treere i gruppene måtte gjennom en første utslagsrunde torsdag.

Det gjaldt blant andre Iver Horrem/Geir Eithun, som med en seier og to tap ble nummer tre i sin gruppe. Torsdag ble det 0-2 (16-21, 9-21) for mexicanske Juan Virgen/Lombarto Ontiveros.

I cupspillet ble det tap direkte. Canadiske Sam Pedlow/Grant O'Gorman tok seg videre med seier 2-0 (21-16, 21-13).

Kvamsdal/Sørum spiller fredag åttedelsfinale mot vinnerne av kampen mellom brasilianske Ricardo/Allison og sveitsiske Jonas Kissling/Marco Krattiger.

Øivind Hordvik/Bjarte Usken tapte alle sine tre kamper i gruppespillet og er utslått. 2.-seedede Jacob Gibb/Casey Patterson fra USA ble altfor sterke torsdag og vant 2-0 (21-9, 21-13).

I kvinneklassen tapte Janne Kongshavn/Vilde Solvoll 0-2 (15-21, 13-21) for brasilianske Carol/Ana Patricia i sin første kamp torsdag. De er i en gruppe med bare tre lag, hvor alle går videre til cupspillet, og møter tyske Laura Ludwig/Kira Walkenhorst fredag. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart