Norge slo hjemmefavorittene i sandvolleyball i Brasil

Morten Kvamsdal og Christian Sandlie Sørum sto for en bragd med seier over de toppseedede brasilianske hjemmefavorittene i Fortaleza Open i sandvolleyball natt til torsdag norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fortaleza (NTB): Pedro Solberg og Evandro, som har representert Brasil i OL, er høyest rangerte lag i turneringen, men Kvamsdal/Sørum vant 2-1 (15-21, 21-15, 17-15) i en jevn og spennende kamp som varte i 43 minutter.

Med seieren er Kvamsdal/Sørum allerede vinner av sin gruppe, som omfatter bare tre lag. Tidligere onsdag vant den norske duoen 2-1 (13-21, 21-14, 15-12) over argentinske Ian Mehamed/Nicolas Capogrosso.

Gruppeseieren betyr at Kvamsdal/Sørum gikk direkte til åttedelsfinale fredag, mens toere og treere i gruppene måtte gjennom en første utslagsrunde torsdag.

Det gjaldt blant andre Iver Horrem/Geir Eithun, som med en seier og to tap ble nummer tre i sin gruppe. Torsdag ble det 0-2 (16-21, 9-21) for mexicanske Juan Virgen/Lombarto Ontiveros.

I cupspillet ble det tap direkte. Canadiske Sam Pedlow/Grant O'Gorman tok seg videre med seier 2-0 (21-16, 21-13).

Kvamsdal/Sørum spiller fredag åttedelsfinale mot vinnerne av kampen mellom brasilianske Ricardo/Allison og sveitsiske Jonas Kissling/Marco Krattiger.

Øivind Hordvik/Bjarte Usken tapte alle sine tre kamper i gruppespillet og er utslått. 2.-seedede Jacob Gibb/Casey Patterson fra USA ble altfor sterke torsdag og vant 2-0 (21-9, 21-13).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer