Norge slo Italia 3-1

Kvinnene viste vei for gutta i dag.

De norske jentene gikk i ledelsen på et flott hodestøt av Ragnhild Gulbrandsen etter 23 minutter på Brann stadion. Ti minutter senere måtte den italienske midtstopperen Giulia Perelli se at hennes avklaring gikk i mål bak keeper Carla Brunozzi. Den norske ledelsen burde vært langt større etter 45 minutters spill.

- Spiller vi som vi gjorde i 1. omgangen her, kan vi slå alle. Da skal det være umulig ikke å komme til EM. Rett og slett en glimrende omgang, den var av høyt internasjonalt nivå, sier en fornøyd landslagstrener Åge Steen.

Italia mer med

Etter pause slapp nordmennene Italia inn i kampen. Bare fire minutter etter sidebytte var det de norske forsvarsspillernes tur til å rote. Marit Fiane Christensen slapp en enkel ball forbi seg, og Valentina Boni fikk det lett med å redusere.

Etter tidvis godt norsk spill i 1. omgang fikk gjestene ta mer og mer over. De norske jentene red imidlertid stormen av. På overtid satte nok en gang Perelli ballen i eget nett etter et skudd fra innbytter Tonje Hansen.

- Vi faller litt etter pause. Tempoet blir tidvis for lavt og vi har for liten bevegelse, sier Steen.

Kolbotns Solveig Gulbrandsen spilte på kanten i angrepet, men klarte seg godt i sin nye posisjon.

- Det var en uvant posisjon for meg, men jeg syntes det gikk greit. Vi må opp et par hakk når alvoret starter senere i høst, sier Gulbrandsen.

(NTB)

DOMINERTE:</B> Ragnhild Gulbrandsen scorer det første målet for Norge, som ledet 2-0 til pause.