SLO VERDENSMESTEREN: Patrick Thoresen-dobbel sørget for at Norge slo regjerende verdensmester Russland 3-2 i en treningskamp i Stavanger i kveld. Foto: NTB Scanpix
SLO VERDENSMESTEREN: Patrick Thoresen-dobbel sørget for at Norge slo regjerende verdensmester Russland 3-2 i en treningskamp i Stavanger i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norge slo regjerende verdensmester Russland

Patrick Thoresen-dobbel ga de norske hockeygutta en ny dose selvtillit før VM.

Seiersmålet kom i overtall snaut tre minutter før slutt. Russerne stilte ikke med sitt sterkeste lag, men hadde likevel mange meritterte spillere på plass i Stavanger-arenaen.

- Dette var utrolig sterkt av oss mot et voksent russisk lag. Det var imponerende av alle gutta, Det var uansett mange gode spillere fra KHL her. Det er ikke så stor forskjell på hva de kommer til å stille med i VM. Så det skal ikke ta fra oss noe av prestasjonen, sier Thoresen til Stavanger Aftenblad.

God redning Rett i forkant av 2-1-målet presterte keeper Lars Haugen (Norges bestemann) en fenomenal redning. Pucken gikk så til Mathis Olimb.

Han spilte fri målscorer Patrick Thoresen. Lars Erik Spets avsluttet pent norsk spill da han ordnet 1-0 i førsteperioden. Sergei Mosjakin utlignet etter at Norge ikke var helt på høyde i forsvarsspillet.

I sluttperioden trodde mange at Sergej Kalinin reddet russerne til uavgjort. Russland-proffen Thoresen ville det annerledes foran et feststemt publikum. Det er ikke mange dagene siden Stavanger sikret NM-gullet samme sted.

Forsterket Lagene møtes igjen i samme hall lørdag, og forventningene til de norske spillerne er store.

Russland er regjerende verdensmester. Siden Norge møtte Finland på Lillehammer forrige helg (seier og tap) har KHL-spilleren Thoresen og Färjestad-gutta Ole-Kristian Tollefsen, Anders Bastiansen og Martin Røymark forsterket troppen.

De norske gutta har vært gjennom to-tre uker med beinhard trening. VM-sluttspillet starter for Norges del mot Slovenia 4. mai. Senere venter kamper mot Danmark, Canada, Sverige, Hviterussland, Sveits og Tsjekkia.

De fire beste lagene går til kvartfinale

(NTB)