Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slo Russland

De norske håndballjentene slo Russland hele 26-20 i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Triumfen ble en oppfølger til 26-23-seieren mot Jugoslavia onsdag.

Trener Marit Breivik har mindre å rutte med ute på banen enn noen gang tidligere i sin sju år lange sjefstid - både når det gjelder rutine og klasse.

Derfor kreves det trolig maksimal utnyttelse og klaff for at Norge skal kunne gjenta VM-gullet fra to år tilbake.

- Jeg synes vi har bra tid på oss, og føler at vi hører hjemme i sjiktet sammen de lagene som har mistet mange sentrale spillere og bygger opp noe nytt, sa Breivik til NTB.

Mange borte

Med spillere som Trine Haltvik, Susann Goksør Bjerkrheim, Tonje Larsen, Mette Davidsen, Birgitte Sættem, Karoline Dyhre Breivang borte, vil deler av VM-oppstillingen være preget av relativt liten erfaring og variabelt spill.

Mot Russland, som ikke så ut som noen potensiell VM-utfordrer, holdt det til lett seier etter et løft forsvarsmessig.

Norge stakk fra midtveis i 2. omgangen. Gro Hammerseng spilte på hjemmebane og avsluttet kampen meget bra. Keeper Cecilie Leganger skuffet heller ikke, men kom ikke opp på sitt mest ekstreme nivå. Hun stoppet på 17 redninger.

Men først mot Danmark (torsdag) og kanskje Ungarn (fredag) i neste uke kommer svaret på hvor Breiviks lag egentlig står mot de beste.

Mange feil

Dersom Norge skal ha noen som helst mulighet til å nå en VM-finale i desember, må feilprosenten vesentlig ned

Mot Jugoslavia endte det på 16 tekniske feil. Det tallet økte dessverre til 19 mot russerne torsdag. Fortsetter spillerne i samme glepphendte og slurvete stil også i verdensmesterskapet, vil lag som Ungarn, Sør-Korea og Frankrike ubønnhørlig straffe Norge på en smertefull måte.

- Vi mister baller litt ofte. Det kan også skyldes at det fortsatt mangler litt på rytme og flyt i angrepsspillet, sa Marit Breivik.

Lørdag møter Norge Sverige før det blir ny kamp mot enten Russland eller Jugoslavia i en finale søndag.

(NTB)

Hele Norges coronakart