NORSK SEIER: Magnus Bøgle ga Norge ledelsen 1-0 i kampen mot Sverige i gruppespillet i kjelkehockey i Paralympics i Sotsji i dag. Norge vant 2-0, og er klare for semifinale dersom Canada slår Tsjekkia seinere i dag. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB Scanpix
NORSK SEIER: Magnus Bøgle ga Norge ledelsen 1-0 i kampen mot Sverige i gruppespillet i kjelkehockey i Paralympics i Sotsji i dag. Norge vant 2-0, og er klare for semifinale dersom Canada slår Tsjekkia seinere i dag. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB ScanpixVis mer

Norge slo Sverige i kjelkehockey

Men Norge må ha hjelp for å nå semifinale.

(Dagbladet): Norge måtte slå Sverige for å ha mulighet til å nå semifinalen i kjelkehockey i Paralympics, og den oppgaven ordnet de norske gutta etter en smånervøs start på oppgjøret i Sotsji.

Fem minutter ut i andre periode ga 18-åringen Magnus Bøgle Norge ledelsen 1-0 på en fantastisk enkeltmannsprestasjon:

Kjøkkenveien
Han drillet rundt med de svenske motstander, bak og rundt det svenske målet og scoret på frekt vis via «kjøkkenveien», som den type hockeyscoringer blir omtalt som.

De norske lederne forsøkte å få med mossegutten Magnus Bøgle til paralympics i Vancouver for fire år siden også, men fikk da avslag på søknaden om dispensasjon for å bruke en underårig spiller.

Men i Sotsji har 18-åringen virkelig vist seg fram.

Må ha hjelp
I likhet med Norge var svenskene helt avhengige av seier og tre poeng for å ha en mulighet til å spille semifinale, og «Tre Kronor» var farlig frampå flere ganger.

Men da måltyven Audun Bakke sendte Norge opp i 2-0 drøye fem minutter før slutt i tredje og siste periode, så hadde Norge kontroll på kampen mot våre naboer.

Med seieren avanserte Norge til andreplass i gruppa, bak suverene Canada. Men semifinaleplassen er ikke helt trygg ennå. Norge er avhengie av at Canada slår Tsjekkia i den siste gruppespillkampen klokka 17 i dag.

Med canadisk seier spiller Norge om medalje i kjelkehockey i Sotsji. Med tsjekkisk seier vil Norge være ute av medaljekampen.

Medalje hver gang
Det vil i så fall være første gang Norge ikke spiller om medalje i kjelkehockey i Paralympics:

På Lillehammer vant Norge sølv i kjelkehockey, i Nagano i 1998 ble det paralympisk gull, i Salt Lake i 2002 og i Torino i 2006 ble det sølv, mens det i Vancouver for fire år siden ble bronse.