Norge slo Sverige og vant Scandinavian Open

- Vi spilte knalltøft og kriget bra.

 JUBLET:  Norsk jubel etter landskampen i håndball mellom Norge og Sverige. Det var en viktig oppkjøring til EM-kvalifiseringskampene i neste uke.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
JUBLET: Norsk jubel etter landskampen i håndball mellom Norge og Sverige. Det var en viktig oppkjøring til EM-kvalifiseringskampene i neste uke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Dermed ble også Norge vinner av turneringen Scandinavian Open.

- Vi slapp inn 21 og spilte knalltøft i forsvar. Vi brente noen sjanser, men kriget bra, oppsummerte veteranen Erlend Mamelund overfor TV 2.

Norge åpnet turneringen med 27-29-tap for Romania tirsdag, mens det ble seier 24-23 over Polen onsdag.

Nervedrama Kampen mot Sverige ble tett og jevn. Norge åpnet aggressivt og godt og ledet 5-3 før det begynte å stokke seg mer. Sverige ledet 13-10 til pause.

I 2. omgang gikk Norge raskt opp til 14-14, og midtveis i omgangen ledet Robert Hedins menn 18-16.

På stillingen 21-21 ble Erlend Mamelund utvist uten at Sverige klarte å utnytte det. Mamelund la på til 22-21 straks etter at han kom på banen igjen.

Gode framover Trener Hedin tok timeout da det sto igjen 48 sekunder, og mot slutten satte Skarnes-gutten Magnus Gullerud ballen i mål til seier 23-21.

- Vi spilte en god kamp. Det var godt i forsvar, og i 2. omgang var det også godt offensivt, sa trener Robert Hedin til TV 2.

Gullerud spilte en god kamp og var kanskje Norges beste utespiller. I mål var keeper Ole Erevik god. Etterpå fikk han også beskjed om at han er med i EM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Litauen kommende uke.

- Erevik spilte veldig,veldig bra, sa Hedin.

Norge spilte uten flere av sine utenlandsproffer med base i Tyskland, Frankrike og Danmark.

(NTB)