REISTE SEG: Madeleine Giske (f.v.), Gry Tofte Ims, Isabell Herlovsen og de norske fotballjentene reiste seg etter det pinlige tapet mot Island lørdag. I ettermiddag ble Ungarn slått 6-0 på Nadderud i EM-kvaliken.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
REISTE SEG: Madeleine Giske (f.v.), Gry Tofte Ims, Isabell Herlovsen og de norske fotballjentene reiste seg etter det pinlige tapet mot Island lørdag. I ettermiddag ble Ungarn slått 6-0 på Nadderud i EM-kvaliken. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Norge slo tilbake etter pinlig Island-tap

Rundspilte Ungarn i EM-kvaliken.

EM-kvalifisering: Norge - Ungarn 6-0.

Ungarn var som ventet ingen målestokk for Norges kvinnelandslag i fotball, som med 6-0 reiste seg etter det forsmedelige nederlaget mot Island. Det gjør landslagssjef Eli Landsem både glad og lettet.

— Jeg er mest fornøyd med at jentene står sammen og at de klarte å reise seg, og jeg synes vi fikk en bra revansj etter det skuffende og litt bitre nederlaget for Island lørdag, sa Eli Landsem til NTB etter onsdagens kamp på Nadderud.

Ungarn var som ventet ingen målestokk for Norge, som ledet 2-0 til pause og økte med ytterligere fire mål i annen omgang. Isabell Herlovsen scoret to mål, Solfrid Andersen Dahle, Marita Skammelsrud Lund, Ingvild Stensland og Gry Tofte Ims ett hver.

— Jeg er selvsagt kjempefornøyd, for det er en stund siden forrige gang jeg scoret på landslaget nå. Jeg kan godt innrømme at jeg følte det som om jeg ble lettere og lettere i kroppen etter hvert som scoringene kom, sa den mest effektive av de norske spillerne på Nadderud onsdag, Isabell Herlovsen til NTB.

Norge åpnet forsiktig og klarte ikke å tilrive seg noe avgjørende overtak de første 15-20 minuttene, men etter hvert løsnet det, og det var helt greit med norsk 1-0-ledelse midtveis i omgangen ved midtstopper Solfrid Andersen Dahle.

Etter ledermålet ble det bedre, og den norske dominansen var total i siste halvdel av første omgang. Jentene spilte seg også fram til flere flotte sjanser, men effektiviteten foran mål var ikke god.

Elise Thorsnes hadde en stor sjanse, men mistet ballen så å si på målstreken, og like etter skjøt Emilie Haavi i tverrliggeren. Men da Isabell Herlovsen fikk sjansen etter 31 minutter smalt ballen inn bak Reka Szöcs i det ungarske målet, og den norske 2-0-ledelsen til pause var fullt fortjent.

Full kontroll — Vi hadde full kontroll i denne kampen, og vi klarte å spille ut et lag med alle spillerne på egen banehalvdel det meste av kampen. Jeg er enig i at seieren kunne vært mye større. Selvsagt jobber vi med å bli mer effektive i angrep og foran mål, men jeg må likevel si at jeg er fornøyd med at vi klarte å skape så mye som vi gjorde i dag, sa Landsem.

Det var mer trøkk over det norske laget i starten av annen omgang. Jentene gikk mye mer offensivt til verks, men heller ikke i åpningen av annen omgang var effektiviteten i angrepet god nok.

Norge spilte seg fram til flere gode muligheter, men det sviktet i det siste leddet, helt til Isabell Herlovsen ble spilt helt fri og kunne rulle ballen i mål fra 13-14 meter. Det skjedde 17 minutter ut i annen omgang, og bare tre minutter senere gjorde Marita Skammelsrud Lund 4-0.

Ungarerne hadde i perioder store problemer med å spille seg over midten, men etter 4-0-målet slapp de lenger fram på banen, uten at Ingrid Hjelmseth i det norske målet fikk mer å gjøre av den grunn.

Tar ansvar — Alle jentene sto opp og tok ansvar i denne kampen. Det var veldig bra. At vi åpnet litt forsiktig, kommer av at alle lag, uansett hvor svake de måtte være, holder et kvarter. Det var viktig for oss å trillen ballen litt slik at vi fikk slitt dem ut i åpningen, sa Eli Landsem til NTB.

Lagkaptein Ingvild Stenslands frispark gikk rett i mål til 5-0 etter 78 minutter, selv om Isabell Herlovsen hevdet at hun var borti ballen og ble tremålsscorer. Hun var den store og mest effektive spilleren på det norske laget. Som vanlig gjorde ikke lagkaptein Stensland så mange feilene på midtbanen.

To minutter før slutt fastsatte innbytteren Gry Tofte Ims resultatet til 6-0. Seieren kunne vært mye større med mer effektivitet i det norske angrepet.

— Jeg må innrømme at jeg er både lettet og veldig glad, for denne seieren gjorde at vi er kommet oss litt ovenpå igjen, sa Landsem til NTB.

Norge skal også spille borte mot både Belgia og Nord-Irland i EM-kvalifiseringen før vinterpausen. Sjansen til revansj mot Island kommer først i september neste år.

(NTB)