Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Norge slo tilbake mot tøffe russere: Videre i EM med tre strake

Etter treg start.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Russland 23-21 (11-11)

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge vant toppkampen mot Russland i håndball-EM etter en rufsete start på kampen. De norske jentene leverte ikke fest-håndball, men gjorde likevel nok til å vinne.

- Vi ville nok veldig mye. Vi har spilt mot to lag som har dratt ned tempo. Det trykket de kommer med i starten, du skal være klar. Det var vi egentlig, men vi hang ikke med. Vi fikk det travelt framover og tok med oss frustrasjonen bakover. Etter det syns jeg vi jobber godt. Det er forsvarsspillet som redder oss i dag først og fremst, sier Thorir Hergeirsson til TV 3.

- Det var mye som ikke stemte, særlig fremover. Men heldigvis klarte vi å vinne. Det er helt fantastisk, sier Nora Mørk til TV 3.

- Det er helt sykt at vi slår dem i dag, sier hun videre.

Nora Mørk og Veronica Kristiansen ble norske toppscorere med fem mål hver. Bak hevet Silje Solberg seg betraktelig utover i kampen.

- Det var utrolig deilig å slå Russland. Det er lenge siden vi har slått de i mesterskap, det var deilig å slå de når det gjelder. Vi sliter i store deler av kampen, så det var ekstremt deilig å dra i land en seier, sier Solberg til TV 3.

Norge og Russland møttes til den siste kampen i EMs gruppe D - og for begge lagene var poengene viktig med tanke på videre spill i mellomspillet.

Seieren i kveld sørger for at Norge vinner gruppa med seks poeng. Dermed går de inn i mellomspillet med fire - ettersom seieren mot bunnlaget Kroatia blir strøket.

- Det er veldig deilig å ha med seg full pott inn i mellomrunden. Nå skal vi suge på denne karamellen her og ta en hviledag i morra og være klare til mellomrunden, sier Veronica Kristiansen til TV 3.

Sikten mot semifinale ser god ut - men først venter kamper mot Danmark, Ungarn og Tsjekkia.

Norges neste kamp er mot Danmark, som vant gruppe C, søndag kveld.

Mye rot

Håndballjentene fikk, som mot Kroatia sist, en tøff start på kampen.

Etter fire minutter viste resultattavla 0-4.

De norske spillerne slurvet både offensivt og defensivt. Thorir Hergeirsson tok timeout etter bare 05:13.

- Kampen er ung. Vi har egentlig skapt denne situasjonen helt selv. Vi må bruke god tid når vi kommer opp og skal bygge opp et angrep. Da kan det lønne seg å gå i noen dueller og få frikast. Vi skal ut i bredden med spillet vårt, sa Hergeirsson til spillerne.

- Hvis de kryper opp, som de gjør, se om det er mulig å springe inn bak dem når ballen er på motsatt side.

Etter seks minutter fikset Stine Bredal Oftedal straffekast, og Nora Mørk satte inn Norges første for kvelden. Da var det spilt i nesten sju minutter!

Scoringer av Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen sørget for at luka ikke ble for stor. Etter 10 minutter var stillingen 3-5.

Bedret seg

Norge leverte ingen god 1. omgang, men Stine Bredal Oftedal utliknet til 8-8 etter 23 minutter og for første gang i kampen var håndballjentene tilbake.

Etter 28:30 ledet Norge for første gang i kampen. Silje Waade kontret inn 11-10.

Til pause var stillingen 11-11 etter en fryktelig rotete omgang. De norske spillerne gikk trolig til pause med en uggen følelse, men samtidig lettet for at de ikke lå under.

Lagene fulgte hverandre tett utover i 2. omgang, og Norge gjorde akkurat det lille som skulle til for å vinne.

En god forsvarsomgang etter pause la grunnlaget for seieren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!