Norge snublet i EM-test mot Egypt

Tapte med tre mål.

TAP: Keeper Ole Erevik i duell med Mohamed Shebib under landskampen i håndball mellom Norge og Egypt i Terningen Arena på Elverum.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TAP: Keeper Ole Erevik i duell med Mohamed Shebib under landskampen i håndball mellom Norge og Egypt i Terningen Arena på Elverum. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Johnny Jensen (39) blir EMs eldste spiller og trolig en norsk nøkkelmann i mesterskapet. Tirsdag viste han muskler da Norge tapte 20-23 mot Egypt.

Norge blandet litt flott med mye svakt i den første oppkjøringskampen. Trener Robert Hedin «ofret» seieren for å gi alle spillerne tid på banen.

Jensen blir 40 år 17. februar. Det kan ingen andre innmeldte EM-spillere matche. 108 kilo og 196 centimeter fra Vestfold kan bli nyttige i det norske midtforsvaret.

Jensen var avskrevet av de fleste for Norge. Men etter at veggen Stian Vatne ga seg, åpnet det seg en mulighet for veteranen. Jensen debuterte på landslaget så tidlig som i 1995.

Han er oppe i 195 landskamper. Bare fire mann har flere: Steinar Ege (262), Jan Thomas Lauritzen (255), Roger Kjendalen (242) og Preben Vildalen (201).

Bra start Steinar Eges farvel til landslaget ga Ole Erevik rollen som førstekeeper. Han klarte seg godt i sin «debut» som målvaktsjef. Han hadde ni redninger på 19 skudd den omgangen han spilte. Svenn-Erik Medhus var solid de siste 30 minuttene.

Norge spilte svakt i angrep i perioder. Mange bomskudd og tekniske feil ga 6-9-ledelse til Egypt etter 22 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer