Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge snublet mot Serbia

Ute av VM.

UTE AV VM: Sjokket ble i kveld et faktum. Norge ble slått ut av VM. Foto: NTB Scanpix
UTE AV VM: Sjokket ble i kveld et faktum. Norge ble slått ut av VM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

BEOGRAD (Dagbladet): Serbia - Norge 28-25 (15-16)

Norge ledet hele veien til det gjenstod et kvarter av kampen, men da Serbia først tok ledelsen ga ikke hjemmelaget den fra seg. De norske jentene klarte ikke å stå imot presset fra Serbia i heksegryta, og sensasjonen ble i kveld et faktum:

Norge er ute av VM.

Det er uvant kost for et lag som «alltid» kjemper om medalje i mesterskap.

Marerittminutter Etter medalje i ni strake mesterskap, reiser håndballjentene nå hjem fra Serbia uten edelt metall i bagasjen.

Det var tre marerittminutter som gjorde at Serbia gikk fra 23-22 til 26-22, og Norge klarte aldri å hente seg inn igjen.

- Hadde kampen gått på Hamar, så tror jeg vi hadde vunnet, var kommentator Harald Bredelis kommentar til TV 2 like etter kampslutt.

Pipekonsert Etter noen kamper der man knapt har merket at det har vært publikum som holdt med motstanderne, ble Norge møtt med massiv piping da de entret Kombank Arena i kveld.

Jubelen var like vill da Andrea Lekic scoret ledermålet for Serbia på straffe.

Og pipekonserten fortsatte hver gang Norge angrep.

Den norske jentene har de siste dagene snakket om at en slik stemning kun vil være en tenningsfaktor for dem.

Fantastisk Lunde-åpning Og tenning var det liten tvil om at de hadde. Man trengte bare å se på feiringen til Katrine Lunde da hun reddet straffe på stillingen 2-2. Og enda en strafferedning på stillingen 2-3 et par minutter seinere.

Lunde åpnet omgangen fantastisk, og reddet sju av de ni første skuddene på mål, noe som ga gode norske overgangssjanser. Inne på streken kjempet Molid, Alstad og Breivang heroisk med 95 kilo sterke Dragana Cvijic.

I angrepsspillet gikk ballen fort og skapte gode sjanser for innspill og avslutninger for Norge. Særlig innspillene var smarte og effektive, og Heidi Løke og Isabel Blanco sto bak mange av de norske scoringene.

Norge ledet på det meste med fem mål midt i omgangen, men drevet fram av et fantastisk hjemmepublikum fightet Serbia seg opp i ryggen på de regjerende verdensmesterne fram mot pause: 15-16 i favør Norge.

Det norske forsvaret sprakk opp etter hvert som temperaturen økte utover i omgangen, og Katrine Lunde, som hadde reddet 11 av de første 17 skuddene, avsluttet første omgang med å slippe inn ni strake.

God start Norge startet andre omgang bra, og igjen var Katrine Lunde igjen god. Mål fra Løke, Nora Mørk og to ganger Karoline Dyhre Breivang sørget for ny norsk femmålsledelse før Cvijic scoret omgangens første for serberne.

Men samme hva de norske jentene sier om at hjemmepublikummet bare tente dem, er det liten tvil om at Serbia ble enda mer tent. Hjemmefansen drev sine favoritter fram igjen, og etter fire strake serbiske mål var de bare ett bak igjen midtveis i omgangen.

Stemningen ble ikke akkurat svekket av at Katarina Tomasevic reddet straffe fra Nora Mørk før Cvijic lobbet inn utlikningen på straffekast mot Silje Solberg sekunder seinere.

Så misset Linn-Kristin Riegelhuth på straffe, og Serbia tok ledelsen for første gang i kampen 19 minutter inn i andre omgang, og økte til to mål like etter.

Nora Mørk reduserte med et underarmsskudd, men Serbia svarte direkte. Så ble Ida Alstads forsøk blokket ned, og Serbia økte ledelsen til tre mål på et straffekast med snaut sju minutter igjen å spille.

Serbisk snuoperasjon Anja Hammerseng-Edin reduserte for Norge, men Camilla Herrem og Ida Alstad bommet hvert sitt forsøk i kampens femte siste minutt.

Med fire minutter igjen å spille, kontret Serbia inn 27-23, og Thorir Hergeirsson tok timeout.

Linn Jørum Sulland reduserte like etter timeouten, men Serbia svarte igjen. To og et halvt minutt før slutt var de igjen fire mål foran.

Med halvannet minutt igjen å spille danset både 15 000 serbere på tribunen og noen nede på banen allerede seiersdans.

Heidi Løkes reduseringsmål til 28-25 la ingen demper på festen i det hele tatt.

 TØFF BEHANDLING:  Heidi Løke måtte kjempe for plassen inne på den serbiske linja.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TØFF BEHANDLING: Heidi Løke måtte kjempe for plassen inne på den serbiske linja. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer