Norge snurret rundt med Polen i EM-åpningen

Lekte seg med piruetter og flygere.

PIRUETTSHOW: Iselin Klev lekte seg med de polske jentene ute på kanten i Norges seier over Polen i åpningskampen av EM i beachhåndball.
PIRUETTSHOW: Iselin Klev lekte seg med de polske jentene ute på kanten i Norges seier over Polen i åpningskampen av EM i beachhåndball. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LARVIK (Dagbladet.no): Norge - Polen 2-0 (14-9, 19-10).

De norske jentene fikk en kjempestart på Beach-EM på hjemmebane i dag formiddag og hadde ingen problemer med å slå Polen.

Ingrid Ødegård sto praktfullt i mål, Linn Jørum Sulland banket inn skudd bakfra og Iselin Klev holdt piruettshow på kanten.- Det fløt bra etter hvert, selv om vi burde satt flere av sjansene, sier Sulland til Dagbladet.

Hun sørget for 12 av Norges 33 poeng, mens Klev noterte seg for ti poeng.

- Det var en litt nervøs start, men det retter seg opp i andreomgang og bakover er vi solide hele tida. En typisk åpningskamp, sier landslagstrener Eskil Berg Andreassen til Dagbladet.

Flere forskjellerDet er flere ting som skiller sandhåndball fra tradisjonell håndball:

Det er fire spillere på banen for hvert lag, inkludert én målvakt. Keeperen kan når som helst opptre som utespiller eller erstattes av en utespiller fra benken.

Kampene varer i to ganger ti minutter, men det er ikke slik at det er stillingen etter 20 minutter som avgjør hvem som vinner. Omgangene telles hver for seg. Hvis et lag vinner begge omgangene, ender kampen 2-0. Dersom lagene vinner hver sin omgang, avgjøres kampen av en såkalt shoot-out - og kampen ender 2-1 til ett av lagene.Kreative eller spektakulære mål (som flyver og 360 graders piruett) belønnes med to poeng. Mål scoret ved seksmeterskast (straffe) belønnes med to poeng og også scoringer av målvakt eller utespiller som har erstattet målvakt gir to poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer