TAR GULL PÅ HJEMMEBANE?: Om Andreas Thorkildsen holder det gående fram til 2018 kan han få muligheten til å vinne EM-gull på hjemmebane.  (Foto: Cornelius Poppe, Scanpix)
TAR GULL PÅ HJEMMEBANE?: Om Andreas Thorkildsen holder det gående fram til 2018 kan han få muligheten til å vinne EM-gull på hjemmebane. (Foto: Cornelius Poppe, Scanpix)Vis mer

Norge søker friidretts-EM 2018

- Større sjanser etter at Tromsø mislyktes med OL.

|||Friidrettspresident Svein Arne Hansen sier til NRK at Norge jobber med en søknad om å få arrangere EM i 2018.

- Muligheten til å få det til er trolig større etter at det ikke ble noen Tromsø-søknad for OL i 2018, sier han til NRK.

Denne uken var han i møter med friidrettstoppene i Europa. Hansen, som også er visepresident i Det europeiske friidrettsforbundet, kom hjem med positive signaler. Torsdag kveld bestemte styret Norges Fri-idrettsforbund seg for å jobbe med en mulig EM-søknad til 2018.

- Oslo er mer enn stort nok, det er helt klart. Friidrettsinteressen er også stor nok, men tilskuerkapasiteten på Bislett som den er i dag er for liten. Vi ser derfor på muligheten for å sette opp provisoriske tribuner og oppvarmingsmuligheter kanskje på Ullevaal stadion, sier Hansen.

I begynnelsen av august fortalte Hansen at det var liten vits i å tenke på en EM-søknad. Nå er standpunktet endret.

- Hvis vi hadde trodd at det var helt umulig, hadde vi ikke gått videre, sa Hansen.

(NTB)