GJENTAKELSE HJEMME? Thor Hushovd ble verdensmester i proffenes landeveisritt i sykkel-VM i Melbourne. Nå ønsker Norges Cykleforbund å arrangere mesterskapet på hjemmebane. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GJENTAKELSE HJEMME? Thor Hushovd ble verdensmester i proffenes landeveisritt i sykkel-VM i Melbourne. Nå ønsker Norges Cykleforbund å arrangere mesterskapet på hjemmebane. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Norge søker sykkel-VM og Tour of Norway

- Stor drøm å kjøre VM på hjemmebane, sier Thor Hushovd.

||| GRAND HOTEL (Dagbladet): Norge ønsker å arrangere sykkel-VM på hjemmebane igjen, fortalte sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen på en pressekonferanse i formiddag.

- Norge kommer til å søke om å få arrangere VM i landevei i 2014 eller 2016. Vi har ambisjoner om et nytt VM på hjemmebane, sier Hansen.

Norge arrangerte VM også i 1993, da Lance Armstrong tok gullet foran spanske Miguel Indurain.

Sykkelpresidenten møtte pressen i dag sammen med verdensmester Thor Hushovd, i forbindelse med Norges Cykleforbunds 100-årsjubileum.

- Vi ville ikke søkt om ikke Hushovd hadde tatt VM-gullet nå, det gjelder å smi mens jernet er varmt. Vi vil ha en sterk søknad. Italia søker omtrent hvert tredje eller fjerde år, og jeg vet at UCI vil ha flere søkernasjoner. Vi kommer til å se på Danmark neste år, og vil lære mye av dem, sier Hansen til Dagbladet.

- Hva er de største utfordringene?

- Litt økonomi, men det skal vi nok få på plass. Det er en del interessenter som allerede har meldt fra at dette vil de være med på. Jeg har ingen endelige tall, men vi har en god dialog med danskene, og har tro på et liknende kostnadsnivå. Tallene derfra er ikke avskrekkende, vi snakker 12-14 millioner utenom TV-produksjon, sier sykkelpresidenten.

Først kommer sykkelforbundet til å søke om å arrangere EM i 2012.

Drøm for Hushovd
Thor Hushovd ser på muligheten for et VM i Norge som en drøm.

- Det ville vært oppfyllelsen av en stor drøm for meg å få kjøre VM på hjemmebane. Dette kom overraskende på meg, for jeg syns jeg leste et sted at de ikke hadde noen planer om dette. Men det ville vært kjempestort, sier Hushovd.

Vil ha norsk etapperitt
Samtidig avslører sykkelpresidenten at forbundet også ønsker å arrangere et etapperitt i Norge, av den typen som foregår i Frankrike, Spania, Italia og flere europeiske land.

- Vi har søkt om å få arrangere Tour of Norway, et etapperitt for proffene. Vi har fått sterke signaler fra UCI om at det er mulig å få dette inn på kalenderen fra 2012. Det vil bety veldig mye for norsk sykkelsport, sier Harald Tiedemann Hansen.

- Rittet vil være fem dager langt, starte enten i sør eller vest, med målgang i Oslo. Med fire-fem av de største protour-lagene, og rundt 200 ryttere i feltet, er det klart dette vil bety enormt mye, sier Hansen.

Dagbladet er tilstede på pressekonferansen og kommer tilbake med mer

20 ÅR ETTER: Lance Armstrong ble mester forrige gang Norge arrangerte VM i Oslo i 1993. Da regnet det kraftig, og det var veldig glatt, spesielt nedenfor Sjømannsskolen på Ekeberg/Gamlebyen.
Foto: Aleksander Nordahl / NTB / SCANPIX
20 ÅR ETTER: Lance Armstrong ble mester forrige gang Norge arrangerte VM i Oslo i 1993. Da regnet det kraftig, og det var veldig glatt, spesielt nedenfor Sjømannsskolen på Ekeberg/Gamlebyen. Foto: Aleksander Nordahl / NTB / SCANPIX Vis mer