Hopp:

Norge søker VM i skiflyging 2022

Til Vikersund.

VIKERSUND 2017: Norge vant lagkonkurransen i Vikersundbakken i RAW AIR tidligere i vinter. Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang, Robert Johansson, Daniel-Andre Tande var på laget .
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIKERSUND 2017: Norge vant lagkonkurransen i Vikersundbakken i RAW AIR tidligere i vinter. Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang, Robert Johansson, Daniel-Andre Tande var på laget . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skistyret har besluttet at Norges Skiforbund skal søke om VM i skiflygning i Vikersund 2022, melder forbundet i en pressemelding.

Søknadsfristen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) er 1. mai.

- Med årets arrangement befestet Vikersund nok en gang sin posisjon som en av de ledende arrangørene av skiflyging. Alle de siste verdensrekordene er satt i Vikersund. Nå skal vi sammen med Vikersund arbeide aktivt for at Vikersund får tildelt sitt femte skiflygings-VM, sier skipresident Erik Røste.

Røste og generalsekretær Stein Opsal får mandat til å sluttføre avtaler med Modum kommune og arrangør, og det vil bli nedsatt en søkerkomité som skal utforme søknadene på vegne av skiforbundet og Vikersund, heter det videre i pressemeldingen.

Tildeling av skiflygings-VM 2022 skjer på FIS-kongressen i Costa Navarino i Hellas 17. mai 2018. Dersom Vikersund blir tildelt VM i 2022, vil det også bli arrangert et prøve-VM i 2021.

Vikersund arrangerte skiflygings-VM sist i 2012, etter å ha arrangert i 1977, 1990 og 2000.

- Vi ser frem til et nytt VM i Vikersund. I 2012 husker vi godt det suksessrike mesterskapet med fantastiske konkurranser og 65 000 tilskuere. Nødvendige endringer og utvikling av anlegget, vil følge av eventuelle krav fra FIS, men vi er klare til å følge utviklingen som verdens ledende skiflyvningsarrangør og hopparena. Alle de dyktige frivillige i Vikersund fortjener ett nytt VM, og dette er også viktig for oss økonomisk, forteller leder for søkerkomiteen i Vikersund, Håvard Orsteen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer