- Norge spiller 4-6-0

De spanske avisene har startet en konstaterende ordkrig mot Norge. Norske systemer, taktikker og ferdigheter levnes liten ære.

SEVILLA (Dagbladet): Førstesidene på sportsavisene her i Spania skriker: «For nå kommer vikingene» og «Vikingene ved kysten». I går var sportsavisene fulle av dyptgående analyser av det norske laget og spillestilen.

I sportsavisa Marcas analyse heter det:

- Norge spiller ikke 4-3-3 som Rosenborg, men 4-5-1 som har en tendens til å bli 4-6-0.

Avisas leder slår fast:

- Spania er bedre enn Norge, det er ikke noe å diskutere, selv om det siste møtet tyder på det motsatte. Norge er ikke et farlig lag, de spiller som engelskmennene spilte for mange år siden.

Geografi-innføring

Avisene mener Norge spiller kjedelig fotball. Solskjærs skade blir viet stor plass, men de nevner også at Carew ikke spiller play-off. Samtlige aviser er svært opptatt av været, og gir sine lesene en innføring i norsk geografi.

- Trondheim, der spanske lag har spilt mot Rosenborg, er lenger nord enn Oslo. Likevel kan det bli kaldt i Oslo i november, og vi må regne med kulde og is, heter det.

Marca fortsetter:

- Det spanske laget har ikke en medisin mot kulde og is, men vi har potensialet, spillerne og historien som vil føre oss til EM.

En annen kommentator i samme avis skriver at «Norge er ikke noen match for Spania», men advarer mot fysisk sterke nordmenn.

Ytterligere en kommentator mener at Norge har en plan, de skal spille fotball etter vinterforholdene - og henviser til at kampen i Norge kan bli «holiday on ice».

Den rutinerte backen Puyol fra Barcelona sier til sportsavisa AS:

- Norge har noen farlige spillere, men vi er det beste laget.

AS' kommentatorer mener Spania går til EM, rett og slett fordi Spania er det beste laget - og virkelig spiller fotball slik den skal spilles.

Stort savn

- Norge spiller mer britisk enn britene. De spiller enkel fotball, med hurtige overganger og lange baller. Henning Berg er ekspert på langpasninger. Solskjær blir et stort savn, fordi Norge ikke har andre spillere med tilsvarende potensial, heter det.

VI ER VISSTNOK VIKINGER: «For nå kommer vikingene,» heter det på førstesiden til sportsavisa Marca.