- Norge spiller antifotball

MARSEILLE (NTB): Brasils trener Mario Zagallo var ingen blid mann etter tapet mot Norge i dag. - Det var VM som tapte i dag. Norge spiller antifotball, sa han etter et av sitt tyngste prestisjetap noensinne.

Resultatet får ingen umiddelbare konsekvenser for Brasil, som var gruppevinner før kampen. Men Zagallo hadde satset sin ære på å sette Norge på plass etter 2-4-tapet på Ullevaal i fjor og Drillos uttalelser de siste ukene.

I dagens kamp spratt Zagallo med jevne mellomrom opp fra trenerbenken og løp ut til sidelinja for å kjefte på spillerne som ikke fant noen vei gjennom Norges forsvarsnett.

- Det var flaks

- Vi spilte en god kamp, på tross av at vi tapte. Til slutt hadde Norge flaks og kom seg videre, sa Zagallo etterpå. Den hvithårede brasilianeren hadde ikke noe godt å si om dommeren som dømte straffe i favør Flo og Norge.

Alle her kunne se at det ikke var straffe. Jeg har ikke noe problem med dommerne, men det har FIFA, sa han.

Zagallo var heller ikke særlig fornøyd med at Brasil ikke klarte å holde på ledelsen.

Jeg skjønner ikke hva som skjedde med spillerne våre på 1-0, og liker ikke måten vi tapte på. Men det kan kanskje være en lærepenge for laget.

To forsvar

Om Norge hadde han slett ikke noe pent å si.

- De har to forsvar. En linje med fire, og en med fem. De har ni-ti forsvarsspillere, sa han.

- De spilte på samme måte hele tiden: Da det var 0-0, uansett resultatet i den andre kampen, og etter at vi scoret vårt mål. Vi slappet av og lot dem spille sine høye baller inn i feltet, som er deres taktikk og som de utfører effektivt. Jeg gratulerer dem, sa han sarkastisk.

Zagallo roste Marokko etter Brasilss 3-0-seier, da marokkanerne villig lot seg overspille. Mannen som i Brasil har ry for å være en defensiv trener, og som ble pepet ut da navnet hans ble lest opp før kampen, synes ikke om Norge og Egil Olsen. Tirsdag prøvde han å fri til publikum med en offensiv oppstilling, men den skapte nesten ingenting mot Norge.

Storsinnet Drillo

Men Drillo var velvilligheten selv etter kampen, da han scoret enda flere poeng etter at spillerne hans hadde ordnet spillestil-debatten på banen:

- Vi møtte en veldig voksen motstander, og jeg er glad for at kampen ikke betydde noe særlig for Brasil. De spilte oss ut et par ganger selv om vi var i full balanse, men alt i alt gjorde vi en god defensiv kamp, sa Drillo.

- Det vil forundre meg mye om Brasil ikke når langt i turneringen.

Slik ble Drillo en enda større vinner på Stade Velodrome, mens Zagallo lusket ut som dobbelt taper. Det marokkanske laget han synes slik om, nevnte han ikke. Men det gjorde spillerne hans.

- Dette var veldig trist. Marokko spilte fin fotball og vant 3-0, men er utslått fordi vi tapte, sa Leonardo.

(NTB)