Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Privatlandskamp, Albania - Norge

Norge stanget og stanget - så fikset debutanten seieren

Sigurd Rosteds første landslagsmål sørget for norsk jubel i Albania.

SEIER: Sigurd Rosted (t.v.) stiger til værs og stusser inn Norges vinnermål. Foto: NTB scanpix/Ruud, Vidar
SEIER: Sigurd Rosted (t.v.) stiger til værs og stusser inn Norges vinnermål. Foto: NTB scanpix/Ruud, Vidar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Albania - Norge 0-1 (0-0)

ELBASAN/OSLO (Dagbladet): Norge sto høyt og satte press på Albania fra start av under mandagens landskamp. På fredag ble Australia banket 4-1, og Norge fortsatte de gode taktene i Albania.

Det skulle imidlertid ta tid før den forløsende scoringen kom. Sigurd Rosted kom inn til sin første landskamp etter 62 minutter. Åtte minutter senere hadde han fått sitt første landslagsmål også.

– Det er ufattelig deilig å score i debuten. Jeg kunne kanskje satt en til, men det er deilig. Det er sånn jeg lever for. Det er deilig å få være en del av dette. Hele gruppa er positiv. Vi går en vei og det er opp og fram. Det er en fin driv i gruppa nå. Det er moro, fortalte han til TV2.

Umiddelbar sjanse

Hjemmelaget fikk aldri fred med ballen, og gang på gang snappet de hvitkledde, norske spillere ballen fra albanerne og satte fart mot mål.

Allerede etter tre minutter kom det første skremmeskuddet. Norge spilte seg fint gjennom midten av banen, og Tarik Elyounoussi fant Bjørn Maars Johnsen, som gikk på løp gjennom forsvaret. Spissens avslutning gikk imidlertid noen få centimeter på feil side av stolpen.

Før dagens kamp hadde Lars Lagerbäck varslet endringer i startelleveren, og landslagssjefen holdt ord. Ut gikk Rune A. Jarstein, Tore Reginiussen, Omar Elabdellaoui, Ola Kamara og Fredrik Midtsjø. Inn kom Ørjan Håskjold Nyland, Håvard Nordtveit, Martin Ødegaard, Jonas Svensson og Tarik Elyounoussi.

Dominerte

Disse viste at de ønsker å være med og kjempe om en startplass også i framtida, og både Ødegaard, Svensson og Elyounoussi viste seg fram med hard jobbing og gode kombinasjoner.

Norge fortsatte å dominere banespillet gjennom omgangen, og den neste store sjansen kom nesten en halvtime ut i kampen. Denne gangen var det Mohamed Moi Elyounoussi som ble spilt fri i boksen, men kantens avslutning gikk midt på keeper.

- Vi gjør en veldig bra omgang, og må gjøre det samme i andreomgangen. Albania har ikke skapt en målsjanse, og nå er det bare å fortsette, oppsummerte Norges assistenttrener, Per Joar Hansen, til TV2 i pausen.

Store sjanser

Og de norske spillerne gjorde som trenerne sa. De fortsatte det høye presset og lykkes svært godt med det. På de første fem minuttene i andre omgang hadde Norge to-tre gode muligheter, men scoringen lot vente på seg.

Albania fikk sin første store sjanse etter et corner, men headingen gikk over, og kampen fortsatte i Norges spor. Ti minutter ut i omgangen spilte «Moi» fri søskenbarnet, men Tariks avslutning ble blokkert av en beinparade. Returen headet Birger Meling like utenfor fra spiss vinkel.

Rosteds hodestøt

Det høljet ned i Elbasan gjennom hele kvelden, og banen ble tyngre og tyngre å løpe og spille fotball på.

Det så imidlertid ikke ut til å prege Norge i nevneverdig grad, og 20 minutter før slutt fikk gjestene endelig uttelling.

Sigurd Rosted kom inn for Håvard Nordtveit åtte minutter tidligere, og steg til værs på en corner etter 70 minutter. Midtstopperen stusset ballen fint inn i lengste hjørne, og noterte seg for sitt første landslagsmål.

- Det er så til de grader fortjent. Det er vel den sjette eller sjuende målsjansen vi har, mente TV2-kommentator, Egil «Drillo» Olsen.

Minuttet før full tid burde det stått 2-0 til Norge da «Moi» ble spilt gjennom alene med keeper. Faktisk var det tre nordmenn alene med keeper. Kantspilleren valgte å skyte selv, men keeper fikk avverget. Heller ikke Maars Johnsens retur fant veien til mål, mens Tarik Elyounoussi ikke rakk fram til den siste returen.

PS: Norsk-albanske Kamer Qaka har spilt i Norge i størsteparten av sin karriere, men har valgt å representere Albanias landslag. Han startet mandagens kamp, men gikk av med skade like før pause.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!