FORNØYD: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo gleder seg til å møte Tyskland.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORNØYD: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo gleder seg til å møte Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norge starter VM-kvaliken mot Tyskland

- Det er motiverende.

(Dagbladet): I går ble kvalifiseringsgruppene til VM i Russland 2018 trukket i St. Petersburg. Norge var seedet som nummer fire og risikerte å møte en rekke topplag, men slapp heldigvis unna flere av de største kanonene.

Vi må imidlertid belage oss på to oppgjør mot Tyskland, og nå er det klart at Norge åpner kvaliken hjemme mot den regjerende verdensmesteren på Ullevaal stadion 4. september neste år.

- Det er motiverende å møte regjerende verdensmester hjemme i den første kampen. Det er vi godt fornøyd med. Det er en attraktiv kamp både sportslig og publikumsmessig, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NFFs hjemmeside.

- Veldig godt fornøyd Etter oppgjøret mot tyskerne venter kamper mot Aserbajdsjan og San Marino i oktober, Tsjekkia i november og Nord-Irland i mars.

- Vanligvis pleier kamper i mars å være utfordrende for oss, men vi synes det er OK å få Nord-Irland da. Vi er veldig godt fornøyd med å avslutte på hjemmebane. For oss ble dette et bra oppsett, sier Høgmo.

Landslagssjefen var i går glad for å kunne konstatere at Norge trakk Nord-Irland og Tsjekkia fra henholdsvis seedingnivå tre og to, men med Tyskland i gruppa legger verken Høgmo eller midtbanespiller Alexander Tettey skjul på at det blir en kamp om andreplassen som vil gjelde for Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Totalt sett er det en morsom gruppe med mange spennende kamper. Vi fikk veldig tøff motstand fra seedingnivå en. Det at vi møter den regjerende verdensmesteren gjør at det blir svært vanskelig å vinne gruppen. Fra nivå to og tre var det en OK trekning. For oss er andreplassen og play off-spill et naturlig mål. Det bør være innenfor rekkevidde, sier Høgmo.

Tettey tror ikke på julenissen Hele oppsettet for Norges VM-kvalikkamper ser slik ut:

4. september: Norge - Tyskland
8. oktober: Aserbajdsjan - Norge
11. oktober: Norge - San Marino
11. november: Tsjekkia - Norge
26. mars: Nord-Irland - Norge
10. juni: Norge - Tsjekkia
1. september: Norge - Aserbajdsjan
4. september: Tyskland - Norge
5. oktober: San Marino - Norge
8. oktober: Norge - Nord-Irland

- Man vet aldri hva som skjer i fotball, men det er ganske sikkert at Tyskland vinner gruppa. Det skal jeg være ærlig og si. Det er ingen vits å tro at julenissen skal komme med noen hjelpende gaver, sier Tettey, som mener det er helt åpent om hvem som blir nummer to.

Om Norge skulle lykkes med å ta andreplassen, og ikke blir den dårligste toeren av de totalt ni europeiske gruppene, venter et dobbeltoppgjør mot en annen gruppetoer om retten til å delta i VM om tre år.