Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM St. Moritz:

Norge stiller svekket før lagkampen

Verken Nina Løseth eller Kjetil Jansrud er med på Norges VM-lag tirsdag.

IKKE MED: Nina Løseth blir ikke å finne på Norges lag i morgendagens lagkonkurranse. Det gjør heller ikke Kjetil Jansrud. Foto: Scanpix/Cornelius Poppe.
IKKE MED: Nina Løseth blir ikke å finne på Norges lag i morgendagens lagkonkurranse. Det gjør heller ikke Kjetil Jansrud. Foto: Scanpix/Cornelius Poppe. Vis mer

Aleksander Aamodt Kilde, Leif Kristian Haugen, Ragnhild Mowinckel og Maren Skjøld, med Bjørnar Neteland og Kristin Lysdahl som reserver, blir Norges VM-lag.

Det betyr at de to beste norske slalåmkjørerne ikke stiller i lagkampen i alpin-VM i St. Moritz tirsdag. Det endelige laguttaket ble ikke klart før etter mennenes kombinasjon, men i alle fall Aleksander Aamodt Kilde gledet seg.

– Nina Løseth har slitt med problemer i korsryggen i flere år. Etter løpet i Stockholm, der det var parallellslalåm noen få dager før VM startet, gikk det fire dager før hun kunne gå på ski igjen, og hun er fortsatt ikke helt i slag. Hun må bruke de timene hun har fram til storslalåmen, forklarte sportssjef Claus J. Ryste da han ble spurt om hvorfor Løseth ikke var blant de uttatte.

– Hva med Henrik Kristoffersen?

– Han var egentlig heller ikke aktuell. Vi stiller med det beste laget, og jeg tror Kilde og Haugen er våre beste på herresiden. De er virkelig bra. Vi ville stilt med den beste reserven i Kjetil Jansrud, men dere så jo alle hva som skjedde i dag, sa Ryste videre til NTB. På grunn av sykdom måtte Jansrud trekke seg fra slalåmen i kombinasjonen mandag.

Svekket

Det er helt klart at det norske laget i lagkampen tirsdag er en del svekket ved at Løseth ikke kan stille. Hun kjørte inn til tredjeplassen i cityeventen i Stockholm like før VM.

Men for Løseth blir storslalåm og slalåm prioritert, forståelig nok, for det er nok større sjanser for at hun skal kunne kjempe om medaljer der enn i lagkonkurransen, hvor de norske løperne ikke har hatt for vane å gjøre det spesielt bra.

– På guttesiden tror jeg vi kan slå bra fra oss i denne lagkonkurransen. På jentesiden kunne forventningene blitt skrudd ordentlig i været med Nina (Løseth) på plass, særlig etter den flotte tredjeplassen hennes i Stockholm. De er gode disse andre jentene også, men i lagkonkurransen er det dagen, innsats, litt stang inn, løypa du får og flere andre ting som spiller inn. Det er vanskelig å si hva vi kan forvente, mente Ryste.

- Beste på mange år

Lagkampen i alpin-VM ble kjørt første gang i 2005 i Bormio, men uten norsk deltakelse den gangen. Det var Tyskland som vant det første gullet i denne disiplinen.

Norge har aldri vært i nærheten av å sikre medalje, men har bare stilt lag i 2013 (Schladming) og 2015 (Beaver Creek).

– Jeg mener vi stiller et av de beste lagene vi har mønstret på mange, mange år, og det gjelder å komme oss videre. Det er et superkjedelig svar når du spør om vi kan ta en medalje, men vi har jo ikke hatt for vane å komme oss videre så veldig mye før om årene, sa Ryste til NTB da han offentliggjorde laget i St. Moritz mandag.

– Kan det bli aktuelt for Nina Løseth å stå over flere øvelser enn lagkonkurransen?

– Situasjonen til Nina har vi holdt godt i sjakk over lang tid, men her er det ikke noen fare for at hun må konsentrere alt om, for eksempel, slalåm. Hun satser på storslalåm også, men vi velger å spare henne for parallellslalåmen i lagkampen, sa Claus J. Ryste.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling