Guro Reiten:

Norge-stjerna bekrefter ryktene

Guro Reiten bekrefter at Chelsea ligger langflate. Toppseriens beste spiller kan flytte utenlands etter VM.

CHELSEA-AKTUELL: Storscorer og Lillestrøm-stjerne Guro Reiten linkes til større klubber og ligaer. Maria Thorirsdottir og Maren Mjelde, som begge spilleer for Chelsea, ønsker landslagskollgaen hjertelig velkommen til London. Reporter/video: Daniel Nerli Gussiås / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Guro Reiten er Toppseriens heteste salgsobjekt. Men det er ikke noe nytt. 24-åringen har dominert i ligaen i flere år, og gang på gang dukker det evinnelige spørsmålet opp.

- Mhm, svarer Reiten på om hun begynner å bli lei av rykter rundt sin egen framtid.

Det er derimot ikke uten grunn at sunndalingen nok en gang kobles til Europas største klubber. Toppserien er bare halvspilt, men for tredje året på rad ser angrepsspilleren ut til å bli toppscorer i hjemlig liga. Og i år ligger hun an til å overgå seg selv.

På ti kamper har det blitt 12 mål - et bedre målsnitt enn hun har oppnådd i tidligere sesonger.

UNISONT NEI: Chelsea-trener Emma Hayes vil ha mindre mål i kvinnefotballen. Det vil ikke Ingrid Hjelmeseth, Guro Reiten eller Cecilie Fiskerstrand høre snakk om. Video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV. Vis mer

Bekrefter ryktene

Overfor Dagbladet bekrefter Reiten at det er stor interesse fra utlandet, deriblant en engelsk storklubb.

- Det er flere klubber som har vært inne og hørt, og ja, Chelsea er en av dem.

- Hvem andre?

- Nei, det trenger ikke jeg å si. Dere har funnet ut om én, det er nok det, ler hun.

- Vi får se hva som skjer, legger hun til, noe kryptisk.

Krav til ny klubb

Gjennom spill i Champions League med LSK Kvinner har Reiten fått kjenne på det øverste nivået. Hun kjenner seg klar til å ta steget ut i den store verden og til de største arenaene.

- Jeg tror det. Jeg må bare kjenne at magefølelsen er riktig og at alt stemmer. Jeg tror at jeg er klar for en ny utfordring.

Lillestrøm kom seg til kvartfinalen i årets Champions League. Det betyr at de denne sesongen var blant Europas åtte beste lag - en ganske enorm prestasjon for et lite lag fra Norge. De andre kvartfinalistene var Bayern München, Chelsea, Barcelona, Lyon, PSG, Wolfsburg og Slavia Praha - nesten alle gigantklubber.

Reiten har derfor noen klare krav og forutsetninger til sin eventuelle nye klubb:

- For det første så må det være en klubb som er bedre enn Lillestrøm. Det aller viktigste er at jeg kan bli en bedre fotballspiller av å spille der, og det er egentlig det eneste som betyr noe. Selvfølgelig blir det økonomiske litt annerledes også, vi tjener jo ikke så bra her.

Kun fire klubber, deriblant Chelsea, kom lenger enn Lillestrøm i Champions League. Per dags dato er det altså ikke så mage klubber i Europa som er bedre enn den norske serievinneren.

Hard kamp om plassene

Norge tok seg til VM etter et imponerende gruppespill hvor EM-vinner Nederland ble slått i den avgjørende gruppespillskampen. Reiten bidro med fire scoringer på åtte kamper, og sammen med Caroline Graham Hansen og Lisa Marie Karlseng Utland er hun ventet å danne et fryktet angrepsvåpen for Norge under sommerens mesterskap.

VM i Frankrike starter 7. juni, og landslaget er allerede samlet for å samspille seg foran årets store mål. Før et mesterskap er det naturligvis hard kamp om startplassene, men Reiten er sikker på at alle jobber mot det samme målet.

- Jeg tror alle ønsker at laget skal gjøre det best mulig, og unner hverandre å spille, men selvfølgelig - det er tøff konkurranse. Vi må være på tå hev alle sammen, for om vi skal spille bra må vi pushe hverandre og sette krav. Alle må være god, sier hun.

Norge har havnet i gruppe med vertsnasjonen, Sør-Korea og Nigeria - tre tøffe lag. Reiten har derimot ingen planer om å reise hjem etter gruppespillet.

- Vi har satt medalje som mål, det betyr at vi skal holde på en liten stund. Men vi har fått en veldig tøff gruppe, så vi må være på vårt aller beste om vi skal klare å gå videre. Det er 90 minutter, alt kan skje, man kan ha litt flaks og marginer for å komme seg videre. Jeg har stor tro på dette laget og det vi skal få til sammen, sier den ambisiøse landslagsstjerna.